Articolele din categoria ECONOMIE:

Ședința decisivă pentru majorarea salariul minim, programată pentru săptămâna viitoare/ Arhivă foto
Ședința decisivă pentru majorarea salariul minim, programată pentru săptămâna viitoare. Patronatele și sindicatele, față în față cu Marcel Ciolacu - SURSE
Încep negocierile pentru majorarea salariului minim pe economie! Potrivit unor surse, săptămâma viitoare va avea loc Consiliul Național Tripartit, acolo unde patronatele și sindicatele vor sta față în față cu premierul și vor stabili exact cum va crește venitul minim pe economie. Ar trebui să ajungă la 3.700 de lei brut. Patronii spun însă că nu își permit să crească salariul din iulie mai ales că ar urma să fie eliminată facilitatea fiscală de 200 de lei. 
Mihai Daraban participă la ședința Consiliului General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț
CCIR reprezintă România în cel mai important for de conducere al organizației mondiale a camerelor de comerț
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, participă în perioada 8-10 mai a.c. la ședința Consiliului General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț (WCF) și la prima ediție a summitului internațional al Camerei de Comerț Internaționale (ICC), evenimentul având ca temă centrală „Afacerile dincolo de granițe: IMM-urile la nivel global”.
Efectul atacului rusesc asupra sistemului energetic al Ucrainei/ Arhivă foto
Efectul atacului rusesc asupra sistemului energetic al Ucrainei: Kievul DUBLEAZĂ IMPORTURILE de electricitate, inclusiv din România
Ucraina intenţionează să dubleze, joi, importurile de electricitate, după un puternic atac rusesc asupra sistemului energetic al ţării, a anunţat Ministerul Energiei, într-o postare pe Telegram. Potrivit sursei citate, importurile ar urma să crească la 16.699 megawaţi-oră (MWh), faţă de 7.600 Mwh miercuri. România se află printre țările de unde Ucraina importă energie.
Câți bani strânge un român care duce zilnic sticle la reciclat. Tomberoanele au fost luate cu asalt
Câți bani strânge un român care duce zilnic sticle la reciclat. Tomberoanele au fost luate cu asalt
În România, sistemul Garanție-Returnare (SGR) a devenit o oportunitate pentru mulți oameni de a câștiga bani colectând PET-uri reciclabile din coșurile de gunoi. Acest sistem, implementat recent, a înregistrat o creștere semnificativă în ceea ce privește cantitatea de PET-uri colectate, ajungând la peste 5 milioane de unități pe zi la nivel național, conform informațiilor oferite de ministrul Mediului, Mircea Fechet.
Controverse uriașe privind creșterea salariului minim. Experții avertizează: s-ar putea ajunge la concedieri / Foto: Inquam Photos
Controverse uriașe privind creșterea SALARIULUI MINIM. Experții avertizează: s-ar putea ajunge la CONCEDIERI!
Majorarea salariului minim pe economie stârnește în continuare controverse uriașe! În timp ce patronii spun că nu își mai permit să crească lefurile angajaților și în luna iulie, un fost ministru al Economiei avertizează că majorarea va duce la un val de concedieri și la închiderea firmelor mici. Asta pentru că ar crește taxarea pe venitul minim. Pe de altă parte, simulările arată că venitul majorat nu va acoperi inflația, iar față de valoarea netă actuală, românii vor încasa doar puțin peste 130 de lei în plus.