MAE a emis o avertizare de inundații pentru românii aflați în Italia (Profimedia)

Trei tineri, posibil români, luați de ape în Italia. Ultimele imagini sunt dramatice. Reacția oficială a MAE - VIDEO

Imagini dramatice din timpul inundațiilor catastrofale care au lovit Italia. Trei tineri, cel mai probabil români, au fost surprinși de apele furioase în mijlocul unui râu. Două fete şi un băiat au fost luați de puhoaie și autoritățile i-au declarat dispăruți. Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional. Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat, sâmbătă dimineața, că s-a autosesizat și că „până la acest moment, autoritățile italiene nu au confirmat cetățenia persoanelor dispărute”.

EXTERN

















Kim Jong Un trimite baloane cu gunoi și excremente care se sparg deasupra Coreei de Sud. Foto: Profimedia
Kim Jong Un trimite baloane cu gunoi și excremente care se sparg deasupra Coreei de Sud. Tensiunile dintre cele două țări, duse la un alt nivel
Tensiunile dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud au ajuns la un alt nivel, la care puțini s-ar fi așteptat. Coreea de Sud şi-a avertizat locuitorii din apropierea graniţei cu Coreea de Nord să fie în alertă după ce în presă au apărut relatări conform cărora au fost detectate peste 100 de baloane care transportau diverse obiecte, inclusiv ceea ce părea a fi gunoi şi excremente.

ACTUAL












Portul Odessa. Foto: Profimedia
General american, avertisment care dă fiori: "Dacă rușii ocupă Odessa, România nu ar avea suficiente forțe să se apere de rachetele Rusiei!"
Noi avertismente vin, pe masura ce razboiul din Ucraina nu dă semne că s-ar termina prea curând. Într-un interviu recent, Generalul-locotenent (r) Ben Hodges, fost comandant al trupelor terestre americane staționate în Europa, a subliniat importanța strategică a orașului Odessa și riscurile care ar putea apărea pentru statele din regiune în cazul în care forțele ruse ar ajunge să ocupe această importantă poartă a Mării Negre.

ACTUAL