Ziua de 10 mai, sărbătoare naţională. Preşedintele Iohannis a semnat decretul

13 Mai 2015
10 Mai va fi zi de sărbătoare naţională
10 Mai va fi zi de sărbătoare naţională

Ziua de 10 mai a fost declarată sărbătoare naţională, preşedintele Klaus Iohannis semnând miercuri decretul. Ziua de 10 mai nu va fi o zi liberă pentru salariaţi.

Ziua de 10 mai marchează trei momente istorice - începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Proiectul legislativ a fost depus de Puiu Haşotti.

La data de 10 mai 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus jurământul de credinţă în faţa Parlamentului şi a fost proclamat domnitor al României. Carol a păstrat această titulatură până în 1881.Unul din cele mai importante moment ale domniei lui Carol a fost obţinerea Independenţei României faţă de Imperiul Otoman, act care i-a adus un prestigiu uriaş.

La data de 10 mai 1877, Senatul României a votat proclamaţia de independenţă faţă de Imperiul Otoman. Războiul  de Independenţă, sau Războiul ruso-turc din 1877-1878, a beneficiat de o contribuţia decisivă a trupelor române, comandate efectiv de Carol.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?