Zeci de judecători de la ICCJ cer abrogarea OUG 7

26 Februarie 2019

Zeci de judecători de la ICCJ protestează faţă de OUG 7. Într-o scrisoare deschisă, 45 de magistraţi semnatari dezavuează modalitatea de adoptare a ordonaţei, fără justificarea urgenței modificării şi prin nesocotirea independenței magistraților.

"Apelarea, în mod repetat, la adoptarea de ordonanțe de urgență în domenii de importanță majoră pentru societate, care fac obiectul de reglementare a legilor organice, în alte situații decât cele extraordinare, la care face referire art. 115 alin. 4 din Constituția României și fără motivarea urgenței reglementării denotă, în realitate, o nerespectare a exigențelor constituționale, inclusiv prin evitarea mecanismului controlului de constituționalitate specific legilor", se spune în scrisoarea semnată de magistraţii ICCJ.

În aceste condiţii, magsitraţii solicită instituțiilor și autorităților implicate să acționeze respectând principiul separației puterilor în stat, "în limitele constituționale și legale ale propriilor competențe, iar cu privire la actul normativ în discuție, să ia măsuri de abrogare a acestuia, în partea care excedează reglementarea privind accesul și respectiv, promovarea în profesie."

Cristina Tarcea: Nu OUG e motivul, ci Tudorel Toader! E lipsit de sinceritateSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Justitia a fost cîrpită de mult prin OUG,acum doar ne-am sculat di toropelaă,când răul aofst făcut ?
01 Mar 15:18
Au dreptate judecătorii,DNA a fost infiintat prin OUG,strigator de neconstituțional,completurile de la ICCJ nu respecta constitutia si CEDO,ca demnitarii sunt judecati de un singur grad de jurisdictie,ca nu faci o instanta superioara dacă în complet mai adaogi un judecător pe bune.Deci de când ies in strada judectorii pentru reparatia abisaleleor legi,care au denigrat tara si au compromis-o,ca numirea unui judecător ca procuror general nu mi se pare o catastrofă cosmică,dar mă rog să pastram separatie /si la bani si la drepturi /
Răspunde
0 0
Fane Spoitoru de videle - ce vreti ma !?
01 Mar 14:29
Acum va judecam noi pe voi. Ati invatat degeaba ca noi infractorii avem spate la bubico !!!?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?