Vrei credite la costuri apropiate de cele de anul trecut? Trebuie să accepți condiții mai dure

3 Iulie 2018

Băncile mai degrabă umblă la condițiile de creditare decât să urce dobânda oferită la depozite după nivelul inflației. BNR constată o înăsprire a conditiior de imprumut în avans de plafnarea prin noi reglementări a gradului de îndatorare (la început de an încă nu ieșise public informația privind intențiile BNR, altfel în studiu de mai mult timp).

Practic, oferta de credite la inceput de an a fost la aceleași costuri dar cu condiții mai dure. ”În cazul împrumuturilor ipotecare, instituțiile de credit au înăsprit semnificativ, respectiv marginal costurile creditării altele decât dobânzile, respectiv ponderea maximă a serviciului datoriei lunare în venitul lunar. În primul trimestru din 2018, băncile au înăsprit marginal standardele de creditare în cazul împrumuturilor pentru achiziția de locuințe și terenuri și le-au menținut constante în cazul creditelor de consum acordate populației”, subliniază sondajul.

Pentru trimestrul următor, instituțiile de credit anticipează menținerea constantă a standardelor de creditare pentru ambele segmente de împrumuturi acordate sectorului populației.

În T1/2018, cererea de credite a crescut semnificativ pe segmentul împrumuturilor ipotecare acordate populației și a scăzut marginal în cazul creditelor de consum.

Mai mult, pe Realitatea Financiară

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?