Virusul creat de oamenii de știință care îți poate reda vederea

5 August 2019

Noi procesăm până la 80% din lumea ce ne înconjoară prin intermediul văzului, dar odată cu înaintarea în vârstă, acest simț începe să nu mai fucționeze atât de bine. Însă cercetătorii au descoperit o metodă prin care ar putea schimba acest lucru.

Este vorba despre un virus care, introdus în ochi, ar putea avea puteri nebănuite și ar putea vindeca orbirea cauzată de înaintarea în vârstă. Mai exact, acest virus asemănător celui care generează apariția gripei, încetinește progresul afecțiunii și îmbunătățește semnificativ vederea.

Virusul atacă, în special, o proteină care este prea activă în corpul persoanelor care suferă de degenerare maculară, cauzată de înaintarea în vârstă. Degenerarea maculară este o boală severă care cauzează creșterea vaselor de sânge sub retină, afectând permanent vederea pacientului.

De asemenea, cercetătorii susțin că o singură injecție care conține un virus special creat poate determina organismul să reacționeze și să elimine cauzele care determină pierderea vederii.

Leacul împotriva orbirii

Deși există tratamente pentru tratarea acestei afecțiuni, acestea au numeroase efecte negative (infecții, risc de atac cerebral). Însă cercetătorii dezvoltă un leac minune care printr-o simplă injecție poate îmbunătăți semnificativ vederea pacientului.Acest virus, AAV2, este injectat în globul ocular, unde depune o genă care determină producția unei proteine numite sFLT01. În acest fel, celulele retinale vor secreta această proteină, lucru care le va face imune la orice fel de atac asupra lor.

Studiul, realizat pe 19 pacienți, cu vârsta de peste 50 de ani, nu au prezentat niciun efect advers la tratament, ceea ce înseamnă că leacul este sigur. Dintre aceștia, patru au prezentat îmbunătățiri semnificative ale vederii după o singură injecție care conținea virusul. Cei care nu prezentau niciun fel de ameliorare a simptomelor aveau în corp anticorpi care atacau virusul și îi făceau imuni la efectele lui.

SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?