Dăncilă ameninţă: vrea 100 km de autostradă gata până la 31 decembrie. Pe cine a luat în colimator

8 Decembrie 2018

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) „pleacă acasă” dacă până pe 31 decembrie nu sunt finalizaţi 100 de kilometri de autostradă.

„Anul acesta, noi trebuie să terminăm 100 de kiloometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful CNAIR trebuie să vină şi să-mi spună: ‘Avem cei 100 de kilometri de autostradă’. Dacă zice ‘nu-i avem’, pleacă acasă. Deci avem un act semnat, am promis acest lucru, trebuie să-l facem”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a precizat că în ianuarie va fi desemnat câştigătorul licitaţiei pentru autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov.

„Pe parteneriat public-privat am scos autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, avem până acum 18 solicitări. La jumătatea lunii ianuarie, deja vom desemna pe cel care va construi această autostradă, deci sperăm ca în cel mai scurt timp să avem şi această autostradă. Bineînţeles că analizăm foarte atent ceea ce se întâmplă şi cu celelalte autostrăzi”, a spus Dăncilă.

Ea a subliniat că lucrările la autostrăzi sunt monitorizate cu foarte mare atenţie, iar termenele trebuie respectate.„Ştiu că mai avem unele probleme legate de autorizaţiile de mediu, mai avem la Piteşti – Sibiu două tronsoane unde trebuie să vedem studiile geologice. Ne dorim să realizăm acest lucru şi eu sper ca în timpul guvernului pe care îl conduc să începem această autostradă, dar, în acelaşi timp, acordăm o mare atenţie legării coridoarelor europene, dar şi pe partea de Moldova, care pentru noi este o prioritate. Vrem să vedem cum realizăm acest lucru, poate chiar combinând fondurile europene cu parteneriatul public- privat”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Șeful CNAIR, Narcis Neaga a mai condus compania deţinută de Ministerul Transporturilor în perioada 2012-2015, mandat marcat de stoparea tuturor marilor proiecte de infrastructură, dar şi de muşamalizarea problemelor care au dus la închiderea Autostrăzii A1 Orăştie-Sibiu la puţin timp după deschidere. Asociaţia Pro Infrastructura, care monitorizează marile proiecte rutiere, a caracterizat mandatul de şef CNAIR al lui Narcis Neaga drept „cea mai nocivă perioadă pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România din ultimii ani”.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dan
08 Dec 19:10
Ajutati-ma, va rog ! Individa asta este deocheata , ori mi se pare? Sau altfel spus, noi suntem prostanii care trebuie sa creada aceste gogosi? Mortii ma-tii, Dragnea
Răspunde
0 0
ioan
08 Dec 17:33
orice copil de gradinita realizeaza ca asa ceva nu este posibil. este doar un gest patetic al acestei fiinte care interpreteaza rolul de PM, sa ne arate cat de priceputa este.Romania nu este o benzinarie, stimata fiinta. toate gainariile acestea sunt doar fumigene menite sa distraga atentia de la jaful organizat prin care Romania devine proprietatea unui grup infractional.
Răspunde
0 0
zsizsi
08 Dec 16:15
Ca deobicei in ultima clipa vine si isteata asta sa faca gura mare. Zici ca e discipola tovarasei inginere chimiste. In aceasta perioada conditiile meteo nu permit progrese mari. Demisia e ca si semnata!
Răspunde
0 0
Cote
08 Dec 14:28
Autostrada ploiesti-brasov inseamna papa valea prahovei ...
Răspunde
0 0
popcorn13
08 Dec 11:33
Daca se punea punctul pe "i" de la inceput, acum eram departe. Chiar doresc sa vad prima destituire de acest fel, aviz amatorilor...
Răspunde
0 0
popcorn13
08 Dec 11:30
Daca se punea punctul pe "i" de la inceput, acum eram departe. Chiar doresc sa vad prima destituire de acest fel, aviz amatorilor...
Răspunde
0 0
popcorn13
08 Dec 11:29
Daca se punea punctul pe "i" de la inceput, acum eram departe. Chiar doresc sa vad prima destituire de acest fel, aviz amatorilor...
Răspunde
0 0
cris
08 Dec 11:04
Care '31Decembrie' 2030?????
Răspunde
0 0
ciuma rosie
08 Dec 12:54
5 nu... 20 20 :))
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?