Viorica Dăncilă a discutat cu episcopul ortodox român al Italiei: Despre ce au vorbit?

13 Mai 2018

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, care efectuează o vizită la Vatican, a avut o convorbire telefonică cu episcopul ortodox român al Italiei, Siluan, aflat la Paris pentru a participa la Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

 Potrivit sursei citate, Viorica Dancilă a evidenţiat aspecte legate de vizita la Sfântul Scaun şi primirea de către Papa Francisc. Dăncilă a subliniat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale, atât la nivel politic, cât şi în domeniul cultural şi educaţional.

Prim-ministrul şi-a exprimat aprecierea pentru susţinerea de către Biserica Ortodoxă a comunităţilor româneşti din diaspora, în special din Republica Italiană, şi a vorbit despre importanţa lăcaşurilor de cult în viaţa românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării.

De asemenea, Viorica Dăncilă a subliniat atenţia acordată de statul român respectării drepturilor comunităţii româneşti, rolul cultelor religioase în păstrarea identităţii spirituale şi lingvistice.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă efectuează începând de joi până duminică o vizită la Vatican.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?