Viorica Dăncilă, reacție după raportul MCV. Pe cine dă vina pentru eșecul României

22 Octombrie 2019

Premierul demis Viorica Dăncilă nu pierde niciun prilej să arunce săgeți spre președintele Klaus Iohannis. După publicarea raportului MCV de către Comisia Europeană, Dăncilă spune că atunci când ”preşedintele României intervine în Justiţie, nu putem vorbi de independenţa justiţiei”. Dăncilă dă vina pe Iohannis pentru lipsa măsurilor concrete reclamate de forul european, chiar dacă raportul se referă la perioada în care chiar ea a condus Guvernul PSD.

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că, în contextul proiectului raportului MCV, că atunci când ”preşedintele României intervine în Justiţie, nu putem vorbi de independenţa justiţiei”. Ea a reamintit că şeful statului nu a pus în aplicare decizia CCR cu privire la numirea ministrului Justiţiei.

”Domnul preşedinte ar trebui să răspundă, pentru că dacă îmi aduc bine aminte, dl preşedinte trebuia să pună în aplicarea decizia CCR, dl preşedinte trebuia să pună un ministru la Justiţie şi mă refer la Dana Gîrbovan, unmmagistrat foarte apreciat la nivel naţional. Deci cred că ar trebui să dea mai multe răspunsuri legate de MCV dl. preşedinte”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că raportul MCV ”nu trebuie politizat”.

”Consider că acest raport al MCV ar trebui să reflecte ceea ce a făcut fiecare dintre noi, că nu trebuie politizat şi trebuie să lăsăm magistraţilor să ia măsurile cei din Justiţie, fără ca politicul să intervină. Dacă vrem o justiţie independentă. Dar când preşedintele intervine în Justiţie, nu putem vorbi de independenţa justiţiei”, a conchis Viorica Dăncilă.Comisia Europeană a adoptat ultimul său raport privind evoluția situației din România în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției, în contextul angajamentelor asumate de această țară în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare (MCV).

Raportul publicat marți face un bilanț al evoluției situației din luna noiembrie 2018 până în prezent.

Comisia Europeană propune Consiliului UE și Parlamentului European menținerea mecanismului de cooperare și verificare (MCV) asupra României, în condițiile în care țara noastră „ a făcut pași înapoi” în lupta anticorupție și independența justiției în anul 2019. Executivul European conchide în raportul MCV pe anul 2019 că „situația din primele luni ale anului 2019 a fost o sursă de mare îngrijorare”.

MCV 2019, critici dure pentru România. Comisia UE: Involuție față de anii precedenți

În raport se constată că, în perioada care s-a scurs de la ultimul raport, Comisia a trebuit să își exprime în mai multe rânduri preocupările legate de statul de drept în contextul dialogului purtat cu autoritățile române cu privire la evoluția situației în materie de reformă a sistemului judiciar și de luptă împotriva corupției. De fiecare dată, Comisia a constatat o involuție față de progresele înregistrate în anii precedenți, situație care constituie o sursă de preocupare majoră.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
johnneil
23 Oct 11:25
Asta fumeaza non stop etnobotanicde.
Răspunde
0 0
johnneil
23 Oct 11:24
Asta fumeaza non stop etnobotanicde.
Răspunde
0 0
michael
23 Oct 02:19
"Pe cine dă vina pentru eșecul României" ?

Pe PiZD-isti, EVIDENT !
Răspunde
0 0
michael
23 Oct 02:16
"Raportul publicat marți face un bilanț al evoluției situației din luna noiembrie 2018 până în prezent."

Adica draknea si Vasilica; asa sa fie !
Răspunde
0 0
Ilinca
23 Oct 01:41
Îmi pare foarte rău că sunt obligată să recurg la un limbaj atât de coborât. Tova., dacă doriți cu adevărat să aflați un vinovat priviți în oglindă!!! Se pare că ”cheia succesului” Dvs. este o asociere bizară între un QI subliminal, lipsa celui mai elementar bun simț. o trufue fără margini, atitudine de mahala și o răutate funciară care a adus pe capul pipoprului multă sărăcie. Sunteți, chiar o criminală și pentru asta veți fi judecată. Pe deasupra sunteți o paiață jalnică în mâna unui mincinos, hoț și criminal. Va veni ziua judecății...
Răspunde
0 0
Circ gratis
23 Oct 01:19
Masinaria postacilor este electrica. Cand se opreste curentul apeleaza la porumbeii calatori. Hahahaha...
Răspunde
0 0
Psdul, ca si romania, e parazitat de analfabeti, infractori, putori si cocote !!!
22 Oct 23:56
Cind aperi infractorii cu pretul decentei si normalitatii inseamna ca esti un tradator si sabotor de tara si popor !!!
Răspunde
0 0
Krai
22 Oct 21:09
Cat de dobitoaca poti sa fii sa gandesti ca un bou
Neuronuu tau vrea sa emigreze in somalia
Vaco
Răspunde
0 0
Lipsa responsabilitate
22 Oct 20:50
Trebuie sa fii tare tupeistă sa dai vina pe altul când ți se arata cartonașul roșu. Este opera dvs 100% și corect ar fi sa v o asumați ,fiecare participant activ la schilodirea justiției romane.
Răspunde
0 0
Trifan
22 Oct 19:44
Johanis intervine în justiție. Asa a obținut el 6 vile.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?