Viorica Dăncilă preia președinția UE cu un anunț pesimist pentru Europa

10 Ianuarie 2019
Viorica Dancila, mesaj de ultima ora
Viorica Dancila, mesaj de ultima ora

Nici nu a preluat bine România președinția Consiliului Uniunii Europene că Viorica Dăncilă anunță prima nereușită. ”Un acord politic între statele membre ale Uniunii Europene în privința cadrului financiar multianual nu va fi finalizat în următoarele 6 luni", a spus premierul la postul public de radio

„Nu (nu vom obţine un acord politic-n.r), avem o abordare realistă. Am spus că sper să facem paşi importanţi, dar nu vom obţine un acord politic pentru că există o divizare a părerilor privind acest aspect între statele membre, iar Consiliulul UE din decembrie 2018 a reliefat acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă, la postul public de radio, întrebată dacă există posibilitatea obţinerii unui acord politic între statele membre UE în privinţa cadrului financiar multianual în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE.

Întrebată care este cel mai dificil dosar din mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE, premierul a răspuns: „Cu siguranţă cadrul financiar multianual, pentru că de modul în care vom gestiona acest dosar vor fi avute în vedere şi celelalte politici, fie cele tradiţionale sau migraţie, azil, politica externă, tot ceea ce vom hotărâ în următoarea perioadă. Avem şi alte provocări la care trebuie să dăm un răspuns, mă refer la Brexit, la UE post-brexit”.

România anunțase Cadrul financiar multi-anual post 2020 și Brexit-ul drept cele mai importante dosare din timpul președinției române a UE.

„Preşedinţia României la Consiliul UE se va derula într-un context european şi internaţional complex, mandatul acesteia urmând a fi calibrat în funcţie de evoluţia unor dosare cu miză majoră la nivelul Uniunii. În acest moment cele mai vizibile dintre acestea, dincolo de dosarele legislative ordinare, apar a fi, în principal, Brexit şi Cadrul financiar multi-anual post 2020.”, arată site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nord Korea
10 Jan 19:18
Ar trebui explicat europenilor si cita SPAGA, din greseala bineinteles, a luat ''consilierul'' valcov al guvernului si cita importanta are ceea ce spune domnia sa !!!
Răspunde
0 0
Stan
10 Jan 14:15
Sa le explici celor din UE cum ti-ai angajat odrasla la Curtea de Conturi...Vom fi atenti si noi poporul roman...
Răspunde
0 0
Stan
10 Jan 14:13
Sa le explici celor din UE cum ti-ai bagat odrasla la Curtea de Conturi a Romaniei...Si ce scoli inalte a terminat, si cata experienta are... Sa nu uiti...vom fi atenti si noi poporul roman la cate minciuni comuniste bolsevice aveti in program!
Răspunde
0 0
Cartoon
10 Jan 13:19
La cum poceste romana ar trebui sa-i pocim numele sa-i zicem Veronica.
Răspunde
0 0
V.ali
10 Jan 12:08
Veorico eşti "DEVASTATOARE"
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?