Dăncilă, precizări despre vizita Papei: ”Sunt om de cuvânt. Sanctitatea Sa a spus că o să vină”

14 Mai 2018
Viorica Dăncilă, primită de Papa Francisc
Viorica Dăncilă, primită de Papa Francisc

Premierul Viorica Dăncilă şi-a menţinut, luni, declaraţiile potrivit cărora Suveranul Pontif ar urma să facă o vizită, anul viitor, în România. Anterior, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucureşti, spunea că anunţul se face simultan de Sfantul Scaun şi Preşedinţia României.

"Sunt un om responsabil, am spus că Sanctitatea sa Papa Francisc a spus că o să vină anul viitor în România. Vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc nu e făcută nici pentru prim-ministru, nici pentru preşedinte, ci pentru România şi vreau să se bucure de această vizită România şi românii", a declarat Viorica Dăncilă.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucureşti spunea, sâmbătă, că a fost "rugat" de către nunţiul apostolic în România, Miguel Maury Buendía, să facă o precizare pentru presă în acest sens şi remarcă faptul că Sfântul Scaun nu a făcut nicio referire despre o viitoare vizită a Papei Francisc în România după ce premierul Viorica Dăncilă a fost primită în audienţă la Vatican.

"Vizita Papei în România. Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României", se spune în postarea lui Doboş de pe Facebook.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?