Imagini cu sunet de la întâlnirea Dăncilă-Papa Francisc: "Sfinţia Voastră...sămânţe de mărar"

12 Mai 2018
Viorica Dăncilă, primită de Papa Francisc
Viorica Dăncilă, primită de Papa Francisc

Primele imagini cu sunet de la întâlnirea Viorica Dăncilă-Papa Francisc au fost publicate de Rome Reports Viorica Dăncilă a vorbit cu Papa Francisc, când în engleză, când în română. Memorabilă va rămâne sintagma "sămânţe de mărar".

În mometul în careViorica Dancilă l-a întâlnit pe Papa Francisc a rostit o frază jumătate în engleză,  jumătate română. Formula de adresare în limba lui Shakespeare, restul, în română:

Redăm discuţia dintre Viorica Dăncilă şi Suveranul Pontif, la întrevederea de vineri:

"Viorica Dăncilă: Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity.

Viorica Dăncilă: Sămânţe de mărar, iar aici să vă bucuraţi de roadele acestui pom mulţi ani de acum încolo.Papa Francisc: Grazie."

Viorica Dăncilă a făcut o gafă diplomatică de proporţii. Premierul s-a lăudat că Papa Francisc i-ar fi spus că va vizita România anul viitor. Numai că Vaticanul nu a confirmat că ar fi avut loc o astfel de discuție. Mai mult, presa italiană relatează că întâlnirea cu Papa a durat numai 24 de minute, nu 45 de minute, aşa cum a spus Viorica Dăncilă într-o intervenție televizată.

În comunicatul oficial, Vaticanul nu menționează niciun cuvânt despre o eventuală venire a Papei în România.

Mai exact, Papa nu ar fi putut să îi spună Vioricăi Dăncilă că va veni în țara noastră la începutul lui 2019.

Reprezentantul Papei în România, E.S. Miguel Maury Buendía, a declarat prin Francisc Doboș că anunțul vizitei oficiale va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României, în momentul în care va fi stabilită.

Cu alte cuvinte, Klaus Iohannis este singurul în măsură să discute aceste aspecte cu Sfântul Scaun.

Ultima vizită papală a avut loc în urmă cu 19 ani. La vremea respectivă, Papa Ioan-Paul al II-lea a fost aclamat de peste 1 milion de români pe străzile din Bucureşti.

Iohannis o desființează pe Dăncilă: Cred că nu a înțeles ce s-a vorbit la VaticanSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
anonim
13 May 20:38
In ce scop a fost facuta e3xcursia, cine a platit plimbarea si de a platit Statul Român sa ni se explice de ce nbu sunt bani pentru reglarea salariilor din sanatate si pentru cadre didactice, da sunt bani de plimbari uin care personaje de la varful statului se punin situatii daunatoare pentru relatiile externe ale Tarii, daca nu cel putin ridicole.
In fata papei Dancila se purta ca gaina cand se lasa jos in fata cocosului
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?