Viorica Dăncilă, discurs plin de greşeli în "patria magiunului"

7 Septembrie 2018

Viorica Dăncilă a oferit, vineri, la fabrica de magiun de la Topoloveni, un nou recital de "mascare" a limbii române, de la sensul cuvintelor până la logica frazei. 

În prima formulare care a făcut deliciul presei, premierul Viorica Dăncilă a încercat, pur şi simplu, să le transmită oamenilor un mesaj mobilizator. ''Vreau să vă felicit pentru munca dumneavoastră pentru că știu că în urma unor rezultate, rezultatele obținute sunt în urma unei munci depuse, a unei munci susținute," a spus Viorica Dăncilă. 

A doua exprimare prin care premierul a atras din nou atenţia a fost una referitoare la preşedintele Comisiei Europene. "Voi discuta cu domnul Juncker. Nu în ideea de a scuza pe cineva, de a ABROGA pe cineva despre o vină, și de a ruga ca să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care ne fac să credem într-o direcție sau în cealaltă”.

De această dată, Viorica Dăncilă a confundat ”a abroga” cu a ”a absolvi”, a folosit în mod greşit prepoziția ”despre” în locul prepoziției ”de”, iar topica alambicată a făcut ca mesajul să pară lipsit de sens.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?