Viorica Dăncilă, apariție surprinzătoare la Baza Aeriană 86 de la Fetești. FOTO

14 Martie 2019
Viorica Dancila
Viorica Dancila
Viorica Dancila Viorica Dancila Viorica Dancila

Viorica Dăncilă, apariție surprinzătoare la Baza Aeriană 86 de la Fetești. Premierul a participat luni dimineața la ceremonia prilejuită de introducerea în serviciul de luptă permanent poliție aeriană, sub comandă națională, a aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

Avioanele F16, cumpărate în urmă cu doi ani, vor fi folosite în primele misiuni de poliție aeriană pentru NATO.

La ceremoniile de la Fetești, alături de premier, a participa și ministrul Apărării, Gabriel Leș

Cele 12 avioane F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române de la Baza Aeriană Feteşti încep de astăzi misiunile de poliţie aeriană sub comandă naţională.

(w728) <p>Viorica(w728) Viorica Da

Avioanele F16, cumpărate în urmă cu doi ani, vor fi folosite în primele misiuni de poliție aeriană pentru NATO. Ceremonia organizată la la Baza aeriană 86 de la Fetești a avut loc în prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Apărării, Gabriel Leș.

„Sunt onorată să particip alături de dumneavoastră la acest moment important pentru Forțele Aeriene Române, introducerea în Serviciul de Luptă Permanent Poliția Aeriană sub comandă națională a aeronavelor multirol F-16 din cadrul escadrilei 53 vânătoare”, a spus Viorica Dăncilă.

„E o zi importantă pentru Forțele Aeriene Române care pot opera de astăzi pentru apărarea spațiului aerian național cele mai performanete aeronave de luptă din dotare, dar și pentru România care a reușit să întărească în mod semnificativ capabilitățile noastre de apărare”, a completat premierul.

Conform ei, modernizarea forțelor aeriene a cunoscut rezultate importante în ultimii ani.

”Dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic care și-au demonstrat eficiența în cadrul NATO și care permit abordarea unui spectru larg de misiuni contribuie la descurajarea oricăror intenții ostile ce pot proveni din această zonă geografică. Guvernul României va acorda tot sprijinul necesar pentru continuarea acestui proces de modernizare esențial pentru consolidarea posturii de apărare a țării noastre și pentru creșterea profilului României ca furnizor de securitate”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
anonimul
14 Mar 11:07
Bine ca de fâțâieli rin tara cu avionul sunt bani, de aparatura la zi in spitalul de oncologie, nu sunt bani. O fi capatat tuta vreo brosa sau niste cerecei noi si voia sa le expuna, ca e treaba ei la baza militara, cum e a mea sa fac sosele.
Răspunde
0 0
Rulzz
14 Mar 10:57
Surprinzator era daca venea zburand inaripata.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?