Viitorul Guvern va aproba bugetul de stat pe 2010 în prima şedinţă după învestire

19 Decembrie 2009
Şedinţă de guvern pentru discutarea bugetului pe 2010/FOTO: NewsIn
Şedinţă de guvern pentru discutarea bugetului pe 2010/FOTO: NewsIn

Premierul Emil Boc a convocat sâmbătă o şedinţă informală de guvern, în care membrii Cabinetului au discutat pe marginea proiectului de buget pe 2010.

Viitorul Guvern va aproba proiectul de buget pentru anul 2010 pe data de 24 decembrie, imediat după învestirea de către Parlament.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat pe 17 decembrie că a convenit cu reprezentanţii FMI un calendar foarte strâns, care presupune adoptarea bugetului pentru 2010 până pe 16 ianuarie, aşa încât România să poată primi, pe 17 februarie, 2,3 miliarde de euro, care vor merge jumătate la BNR, jumătate la MF.

Şeful statului a subliniat că dinolo de necesitatea instalării rapide a unui guvern, motiv pentru care a desemnat rapid un premier, pe Emil Boc, există un calendar convenit cu FMI, UE şi BM, conceput în aşa fel încât România să-şi redeschidă imediat accesul la resurse de finanţare. Preşedintele a spus că va adresa o scrisoare tuturor partidelor parlamentare, "pentru a le ruga să facă tot ceea ce se poate" pentru ca România să se încadreze în acest program "foarte strâns".

"În primul rând va trebui să avem guvern în funcţiune pe 23 decembrie. Motivaţia este ca acest Guvern trebuie să depună bugetul la Parlament până la sfârşitul anului. Începând cu data de 4 sau 5 ianuarie Parlamentul să înceapă examinarea bugetului de stat, iar pe data de 16 să avem bugetul aprobat. Numai cu bugetul de stat aprobat de Parlament putem solicita prezenţa echipei Uniunii Europene, a Fondului şi a Băncii Mondiale pentru evaluare", a explicat Traian Băsescu calendarul convenit cu FMI, cu care şeful statului a avut o întâlnire chiar cu o seară înainte, miercuri.Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?