VIDEO Captură record a poliției. Peste 2 tone de pește au fost confiscate, din Deltă și Marea Neagră

9 Noiembrie 2019

Captură record a poliției. Peste 2,3 tone de pește au fost confiscate de oamenii legii de la braconieri în Delta Dunării și la Marea Neagră. 

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 5-8 noiembrie, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul de Poliţie „Delta Dunării” şi cei ai Poliţiei Judeţene Tulcea au organziat, cu ajutorul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., o acţiune pentru prevenirea şi combaterea activitaţilor ilegale din domeniul piscicol.

Acţiunea a avut loc pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” (judeţele Tulcea şi Constanţa) şi la Marea Neagră.

Astfel, au fost constatate 11 infracţiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, la aceeaşi legislaţie, în valoare totală de 4.800 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate sau confiscate 283 de unelte de pescuit (setci din fir textil, setci monofilament, setci multi filament, vintire şi carmace), în valoare totală de 14.700 de lei. Au fost, totodată, confiscate 2.328 de kilograme de peşte, precum şi 41,4 kilograme de icre.O astfel de acţiune a avut loc, în 5 noiembrie, când poliţiştii au verificat o societate comercială din Sulina, judeţul Tulcea, care are ca obiect principal de activitate pescuitul comercial. Din verificări a reieşit că s-ar fi pescuit ilegal şi neraportat calcan şi rechin, contrar normelor şi dispoziţiilor interne şi europene. Cantitatea vizată depăşeşte 1,5 tone de peşte, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Ca urmare, a fost întocmit un dosar penal, urmând a fi continuate cercetările sub aspectul încălcării legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Oamenii aia nu se imbogatesc !!! Sint jecmaniti si exploatati !!!
09 Nov 23:07
Cind se vor face mici porturi cu piata LIBERA de vinzare peste, iar pescuitul aiurea si cherhanalele vor fi interzise, atunci va fi totul legal. Romanii amariti pescuiesc din conserve cu motor, dar ce se intimpla ch pescadoarele turcesti care pescuiesc bine mersinin locul romanilor si nu opresc niciodata la somatii !??? Asa e bine ?!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?