Videanu se aşteaptă la un deficit bugetar de 7% din PIB şi la o contracţie economică de 6% în 2009

21 Iulie 2009
Foto: catavencu.ro
Foto: catavencu.ro
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat că se aşteaptă ca deficitul bugetar al României să ajungă la aproximativ 7% din produsul intern brut (PIB) până la finalul acestui an, în condiţiile în care economia se va comprima cu circa 6%.

"Deficitul (bugetar) pentru 2009 cred că va fi în jur de 7% (din PIB). Contracţia economică cred că va fi în jur de 6%, (sau) sub 6%, pentru că vine agricultura în partea a doua a anului, care, din previziunile care sunt, va avea o pondere bunicică", a spus Videanu.

Estimarea ministrului Economiei este uşor mai optimistă decât cea prezentată săptămâna trecută de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, care declara, în 15 iulie, că economia România s-ar putea contracta în acest an cu 6,5-7,1%.

Guvernul lua în calcul, după rectificarea bugetară din aprilie, un deficit bugetar de 4,6% din PIB şi o contracţie economică de 4% în acest an.

În aceste condiţii, ministrul Economiei a spus că este "obligatoriu" ca ţintele de deficit bugetar convenite cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) să fie renegociate.Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?