Victima unui viol agresată verbal de un judecător. Acesta a fost nevoit să demisioneze. Ce i-a spus

10 Martie 2017

Judecătorul federal Robin Camp de la Tribunalul din Alberta, Canada, a ajuns în centrul atenției în 2014 după ce a admonestat o femeie în timpul unui proces. Aceasta căzuse victima unui viol, iar judecătorul s-a răstit la ea punându-i întrebări compromițătoare. În urma acestui fapt, Consiliul Judiciar Canadian a efectuat o evaluare care a durat 15 luni, timp în care opinia publică a pus presiune asupra cazului, exprimându-și revolta.

Judecătorul canadian care a întrebat-o pe femeie „de ce nu și-a ținut genunchii strânși” și de ce nu a făcut mai multe eforturi pentru a evita agresiunea, a demisionat joi, după ce un juriu din cadrul tribunalului a lansat un raport prin care s-a cerut revocarea sa din funcție.

În raportul făcut public joi, Consiliul a constatat că „judecătorul Robin Camp (64) a avut un comportament evident și profund destructiv față de conceptul împarțialității, integrității și independenței, iar încrederea publică a fost subminată irevocabil, astfel încât judecătorul este incapabil să-și mai execute funcția. Așadar, îndepărtarea sa este justificată.”

După doar câteva ore, Camp și-a anunțat demisia. Acesta și-a prezentat scuzele „tuturor celor care au fost lezați de comentariile” sale într-o declarație publică.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?