Vicepreședinte PSD, condamnat la trei ani de închisoare pentru fapte de corupție

15 Decembrie 2015

Octavian Bitu, directorul Sălii Polivalente din Bucureşti și vicepreşedinte al Organizaţiei Sectorului 4 Bucureşti a PSD, a fost condamnat, de Tribunalul București, la trei ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de fapte de corupție. Sentinţa a fost pronunţată luni și poate fi contestată, potrivit Mediafax. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 23 septembrie, pe Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Naţional Sala Polivalentă din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, propunând instanţei să menţină şi în timpul judecării cauzei măsura arestului preventiv, luată în cazul acestuia în timpul urmăririi penale.

 

Liderul PSD Octavian Bitu, reținut de DNA. Sumă halucinantă pe post de mită 

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada aprilie - august, Octavian Bitu a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 10.000 euro şi cedarea unei construcţii deţinute de firma acestuia către o societate la care este asociat, în vederea valorificării în activităţi comerciale."Despre valoarea construcţiei, din care inculpatul Bitu Octavian a solicitat practic jumătate în scopul derulării de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, inculpatul Bitu Octavian l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma acestuia din urmă şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia respectivă", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Octavian Bitu i-ar mai fi promis omului de afaceri că, în schimbul banilor şi foloaselor cerute, la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor, câştigătoarea va fi o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al lui Bitu să fie asociaţi.

"Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexul Sportiv Naţional - Sala Polivalentă, firma denunţătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant", potrivit procurorilor.

În aceste condiţii, în luna aprilie 2013, Octavian Bitu ar fi ameninţat un alt om de afaceri, denunţător în cauză, că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunţa la contractul de închiriere a construcţiei, astfel încât aceasta să fie închiriată unei firme indicate de directorul Sălii Polivalente.

"În săptămâna ulterioară primei ameninţări şi în luna mai 2013, inculpatul Bitu Octavian a reiterat ameninţările şi l-a înştiinţat pe denunţător că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea", au precizat anchetatorii.

Directorul Sălii Polivalente a fost prins în flagrant în 1 septembrie, după ce a primit 10.000 de lei de la unul dintre denunţători. Octavian Bitu este în arest preventiv din 2 septembrie, în urma unei decizii luate de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor DNA.

Octavian Bitu era director al Sălii Polivalente din Bucureşti din aprilie 2013, când ministru al Tineretului şi Sportului era Nicolae Bănicioiu.

Bitu este şi vicepreşedinte al Organizaţiei Sectorului 4 Bucureşti a PSD, filială condusă de Nicolae Bănicioiu. De asemenea, ministrul Sănătăţii i-a botezat un copil directorului de la Sala Polivalentă.

 

Octavian Bitu, acuzat de corupție, la masă cu ministrul de Finanțe. Răspunsul lui TeodoroviciSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?