Veste excelentă. Ieşirea pacienţilor din comă, prognozată cu ajutorul unei metode revoluționare

10 Martie 2018

Identificarea cu certitudine a cazurilor în care un pacient poate să se trezească din comă, pentru ca medicii să poată să decidă dacă vor continua sau vor opri serviciile medicale de menţinere a funcţiilor vitale, pare să devină o realitate.

O tehnică promiţătoare este testată în această perioadă de oamenii de ştiinţă cu speranţa, pe termen lung, de a evita situaţiile în care rudele persoanelor aflate în comă îşi fac procese de conştiinţă, a scris Agerpres.

Publicat la sfârşitul lunii februarie în revista Lancet Neurology, studiu vizează un tip specific de come, care apar în urma unui stop cardiac. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 200 de pacienţi adulţi aflaţi în comă pentru perioade de cel puţin şapte zile şi s-a desfăşurat în 14 centre medicale din Franţa, Italia şi Belgia.

Cercetătorii au aplicat pacienţilor o tehnică specială de IRM (imagistică prin rezonanţă magnetică) pentru a măsura mişcarea apei din materia albă din creier, ce permite conexiunile dintre neuroni.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?