Veste bună pentru elevi și profesori! Urmează o ZI LIBERĂ, în scurt timp

28 Septembrie 2017

De ziua Internațională a Educației, mai precis pe 5 octombrie, atât elevii, cât și profesorii vor avea liber.

Anul acesta, UNESCO a stabilit ca data de 5 octombrie să fie considerată Ziua Internațională a Educației. Potrivit Ministerului Educației, fiecare școală poate decide ce se va întâmpla în acea zi: unele școli pot închide, altele pot organiza diverse activități. 

De altfel, Ministerul Educaţiei a confirmat, pentru realitatea.net, că, "în conformitate cu prevederile articolului 4 din ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului școlar 2017-2018, „unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie  - Ziua Internațională a Educației și ziua de 5 iunie - Ziua învățătorului”".

De asemenea, mai menţionează sursa citată, contractul colectiv de muncă unic, valabil la nivel de sector de activitate - învăţământ preuniversitar, nu include ziua de 5 octombrie în categoria zilelor libere.

În 2016, o parte din școli și-au anunțat elevii că pot rămâne acasă, în timp ce alte școli i-au chemat pentru a sărbători împreună. Conform emaramures.ro, aproape toate școlile din Capitală au fost închise, însă în Baia Mare, Bistrița, Cluj și Brașov elevii au fost prezenți la școală.

În oricare dintre variante, pe elevi și profesori îi așteaptă o zi de relaxare săptămâna viitoare.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?