Veste bună despre cea mai mare economie a Europei. Exportatorii români răsuflă ușurați

15 Ianuarie 2015
Motorul economic al Europei, turat din nou
Motorul economic al Europei, turat din nou

Produsul intern brut al Germaniei a urcat cu 1,5% anul trecut, peste estimările oficiale anterioare, indicând faptul că cea mai mare economie din Europa şi-a reluat creşterea în ultimul trimestru al anului trecut, potrivit Biroului Federal de Statistică Destatis.

După avansul important de la începutul anului trecut, datorită vremii blânde din timpul iernii, ritmul de creştere al economiei germane a încetinit în lunile de vară. Germania s-a bazat pe creşterea cererii interne, pentru a asigura avansul produsului intern brut, după ce economia a evitat intrarea în recesiune la jumătatea anului trecut, relatează Bloomberg şi AFP.

"Situaţia economică s-a stabilizat la finalul anului", a afirmat Roderich Egeler, preşedintele Destatis.

Economia germană a urcat cu doar 0,1% în trimestrul al treilea al anului trecut comparativ cu trimestrul anterior, pe fondul scăderii investiţiilor, în timp ce în trimestrul al doilea PIB-ul s-a contractat cu 0,1%.

Exporturile şi importurile au crescut cu 3,7% şi, respectiv, 3,3% în 2014 faţă de anul precedent, în condiţiile în care în 2013 avansul exporturilor s-a situat la 1,6%, iar al importurilor, la 3,1%. Mai multe pe ZF.ro.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?