Vehiculul zburător propulsat electric ArcaBoard a fost prezentat și lansat pe piață! Cât costă

15 Aprilie 2016

ArcaBoard, un vehicul zburător propulsat electric asemănător unui skateboard, a fost prezentat joi pentru prima dată publicului la Top Marques Luxury Show din Monaco, în prezența președintelui ARCA Space Corporation, Dumitru Popescu, marcând lansarea oficială pe piață a acestui produs.

Echipa ARCA a prezentat dispozitivul Prințului Albert II de Monaco și prim-ministrului Principatului, Serge Telle, scrie Agerpres.

Prețul de bază al acestui dispozitiv este de 19.900 de dolari, care poate scădea la 14.900 de dolari în baza unor parteneriate cu diferiți furnizori încheiate de compania producătoare, conform site-ului companiei. "Pentru prima oară în istorie, fiecare persoană va avea posibilitatea să zboare oriunde dorește, oricând dorește". ArcaBoard este "primul vehicul revoluționar de la apariția bicicletei, a automobilului sau avionului", după cum îl descrie compania.

ArcaBoard este propulsat electric, având 272 cai putere și 203.000 W, fiind "cel mai puternic și mai ușor vehicul personal creat vreodată". ArcaBoard se poate deplasa în orice direcție, înainte și înapoi.Construit din materiale compozite, vehiculul are dimensiunile de 145 x 76 x 15 cm și o greutate de 82 de kilograme. Această tehnologie permite unei persoane cu greutatea de maxim 110 kg să zboare. Vehiculul poate să zboare la o înălțime de 30 de centimetri, cu viteze de până la 20 km/h. Performanța este limitată de senzorii care o echipează. Anduranța maximă este de 6 minute, iar cu încărcătorul aferent realimentarea bateriei se face în 6 ore. Compania oferă și un accesoriu care se achiziționează separat, denumit ArcaDock, care face posibilă reîncărcarea rapidă a bateriilor, în doar 35 de minute.

ARCA Space este o companie de inginerie aerospațială, cu sediul în Las Cruces — New Mexico (SUA), al cărei obiectiv principal este explorarea spațială.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?