VeDem Just cere sesizarea CRR cu privire la imunitatea lui Tăriceanu

4 Iunie 2019

Asociația VeDem Just cere președintelui României și șefei Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze CCR, după votul de ieri din Senat cu privire la imunitatea lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Asociația susține că respingerea cererii de urmărire penală în cazul lui Tăriceanu generează un conflict de natură constituțională, pe de-o parte între Parlament și Senat, pe de altă parte între Ministerul Public și puterea judecătorească, pentru că este împiedicată înfăptuirea justiției.

”Afirmăm în mod ferm că nu este atribuţia Parlamentului de a stabili dacă o anumită persoană a comis ori nu o infracţiune, nici dacă probele administrate de organele judiciare sunt ori nu legale, şi nici dacă este cazul sau nu ca o anumită persoană să fie trasă la răspundere penală. În faţa legii toţi oamenii trebuie să fie egali,” susține într-un comunicat VeDem Just 

Asociația  consideră că singura soluție în acest caz este sesizarea CCR. 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?