Vaticanul contraatacă: "Papa nu a negat existenţa Iadului, este o răstălmăcire!"

30 Martie 2018

Vaticanul a reacţionat în scandalul mediatic provocat de presupusa afirmaţie a suveranului pontif că "iadul nu ar exista". Presupusul interviu dintre Papa Francisc și un jurnalist italian nu trebuie considerat o redare exactă a cuvintelor acestuia, ci doar „reconstrucția” autorului, precizează un comunicat al Sfântului Scaun. 

"Ceea ce spune autorul în articol este rezultatul reconstrucției pe care o face, în care cuvintele pronunțate de Papa nu sunt citate. Nu avem deci de-a face cu o transcriere fidelă a cuvintelor Sfântului Părinte," subliniază comunicatul, citat de catholica.ro.

Este vorba de întâlnirea cu Eugenio Scalfari, de 93 de ani, o întâlnire „privată, cu ocazia Paștelui, în care nu i s-a acordat vreun interviu”, se poate citi în comunicatul oficial din 29 martie. 

Scalfari, care se declară fățiș ca ateu, este fondatorul și fostul editor al publicației italiene de stânga La Repubblica.

Într-un articol publicat pe pagina publicaíei, Scalfari pretinde că Pontiful i-ar fi spus că „iadul nu există, (dar) dispariția sufletelor păcătoșilor există”. Este a cincea întâlnire dintre cei doi, nefiind prima în care jurnalistul prezintă fals cuvintele Papei dintr-o audiență privată.În noiembrie 2013, după o controversă similară, Scalfari a admis că cel puțin unele cuvinte publicate „nu au fost spuse de Papă”, asta în condiíile în care a recunoscut că își face interviurile fără un suport de înregistrare și fără să ia notițe.

„Încerc să înțeleg persoana pe care o intervievez, iar apoi scriu răspunsurile lui cu cuvintele mele.” 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?