Vântu s-a prins de ce vrea Dragnea să aducă aurul în țară. "Se pregătește pentru sancțiuni"

14 Martie 2019
SOV despre aurul repatriat
SOV despre aurul repatriat

Sorin Ovidiu Vântu se laudă că a reușit să înțeleagă, după o investigație amplă, care este motivația reală din spatele dorinței lui Dragnea de repatriere a aurului.

"După ce ore în șir mi-am spart capul de toți pereții, după ce mi-am sunat niște prieteni mai deștepți decât mine și pe alții mai informați decât mine, după ce am încercat să îmi imaginez cele mai fanteziste moduri de a utiliza sau de a fura rezerva de aur ce se dorește a fi repatriată, am reușit să înțeleg motivația acestei decizii", a scris SOV pe pagina sa de Facebook.

La ce concluzie logică a ajuns Vântu: lui Dragnea îi este teamă de eventualele sancțiuni împotriva României, sancțiuni care ar putea merge până la indisponibilizarea valorilor pe care țara noastră le are depozitate în exterior.

"Dacă teama lui Dragnea este justificată, atunci se naște următoarea întrebare: Ce se pregătește să facă, dacă îi este teamă că ar urma sancțiuni atât de drastice împotriva României?", se întreabă SOV.

BNR explică cu ce scop este depozitată rezerva de aur a României la Londra

În plus, fostul mogul de presă și om de afaceri ia apărarea BNR-ului, acuzată că n-a folosit rezerva sau parte din ea la speculații financiare, aducând profituri îngrozitor de mari țării."Am luat-o prin eliminare astfel:
1. Dupa Brexit, economia engleză urmează a se prăbuși, Scoția să se desprindă din Marea Britanie, Irlanda de Nord și Țara Galilor să invadeze Londra. În disperare de cauză, englezii ar fi încărcat rezerva de aur a României pe vapor și s-ar fi refugiat în Canada, cu tot cu ea, unde ar fi trăit fericiți până la adânci bătrâneți.
Dacă teama provocată de asemenea posibilități a generat retragerea tezaurului, de ce acesta nu se mută la FED, de exemplu?
2. Dacă Dragnea vrea să vândă aurul, o putea face bine mersi din Anglia. Dacă voia să joace pe derivative, la fel.
Singura explicație logică (exceptând vreo informație secretă vizavi de iminența izbucnirii unui război mondial) rămâne aceea că lui Dragnea îi este teamă de eventualele sancțiuni împotriva României, sancțiuni care ar putea merge până la indisponibilizarea valorilor pe care țara noastră le are depozitate în exterior. Germania, Italia, Olanda, Elveția, etc și-au repatriat aurul pentru a lovi în city-ul londonez și pentru a evita o eventuală ripostă din partea englezilor în timpul Brexitului. Dacă teama lui Dragnea este justificată, atunci se naște următoarea întrebare: Ce se pregătește să facă, dacă îi este teamă că ar urma sancțiuni atât de drastice împotriva României?

Cât privește întrebarea ironică și cu răspuns indus lansată ca explicație la repatrierea rezervei, emisă de Șerban Nicolae (un tip pe care de altfel îl prețuiesc, în ciuda agresivității necontrolate) - "Tu unde-ți ții bijuteriile, acasă sau la vecini?", răspunsul este simplu: verigheta și inelul fără diamant al soției le țin acasă, valoarea lor fiind doar sentimentală; pentru restul bijuteriilor închiriez o casetă de valori de la o bancă. Și plătesc chirie", a mai scris SOV.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
florian
14 Mar 11:13
in sensul in care economia coboara vertiginos spre dezastru ! adica de mana lor ! a guvernului ! se mai gandesc sa i a niste imprumuturi cu dobanda mica si cu aurul garantie sau tranzactionat un pic din el ! aurul a crescut la pret si cautare pe fondul zvonurilor de criza globala recunoscute ! dragnea nu mai are de unde sa i a bani ! socialismul terorist de a da bani din pix s a intors impotriva lor ! oricum aici miroase a valcov cu tablouri si aur! criminali
Răspunde
0 0
Fane
14 Mar 10:36
Se aude ca agentii kaghebe lucreaza la vasalizarea romaniei ... dau vina pe vacari, pe europeni pentru coruptie si incompetenta, scoti zeci de mii de infractori de la naftalina, le creezi conditii, aduni toti banii pe linga tine si incepi sa faci pe cocosul ... dupa ce trece damblaua, vor zice ca a fost o ... gluma si se vor autoexila in havana.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?