Vampirii energetici despre care nu știai:dispozitive care consumă energie chiar și când sunt închise

21 Iunie 2017

Știați că aparatele electrocasnice pot duce o viață “secretă” și pot continua să funcționeze chiar și atunci când le-ați stins? Da, foarte multe dintre dispozitivele pe care le folosim în viața de zi cu zi au propria lor viață chiar și după ce apeși butonul de alimentare pentru a le opri.

Unii oameni încă mai au îndoieli dacă este indicat sau nu să scoată, de pildă, încărcătorul de la telefon din priză după ce mobilul s-a încărcat.

În acest articol, ți-am pregătit o serie de dispozitive electronice pe care le folosești zilnic și care continuă să consume energie electrică, în ciuda faptului că le-ai oprit. Iată care sunt acestea!

1. Un încărcător fără telefon

Un încărcător de telefon lăsat în priză fără a încărca efectiv un telefon consumă în jur de 1,2 W pe zi. El continuă să utilizeze energie electrică în ciuda faptului că nu are un alt dispozitiv atașat la celălalt capăt al firului. Deși consumul este minim, astfel încât nu îți afectează prea mult portofelul, sunt persoane care ar fi bucuroase să afle că ar putea economisi mai puțină energie electrică dacă ar scoate încărcătorul de telefon din priză.2. O telecomandă de televizor digitală

O telecomandă consumă în jur de 22 de W pe zi. Telecomandele de televizor digitale continuă să funcționeze chiar și după ce le dezactivezi, și consumă în jur de 1 dolar de energie electrică per an. Cei mai mulți dintre oameni nici măcar nu se deranjează să pună telecomanda în standby, considerând că e suficient să oprească doar televizorul. Ghici ce? Acest fapt îți dublează de 5 ori costul enunțat mai sus.

3. Un televizor

Știai că apăsarea butonului de oprire nu face decât să trimită televizorul în modul de așteptare, dar nu îl oprește de fapt? Nu știai! Astfel, un televizor oprit consumă energie electrică în valoarea de 1 dolar pe an. Televizorul consumă circa 24 de W pe zi.

află restul de aici

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?