Vămile către Republica Moldova sunt închise

8 Aprilie 2009
Foto: cotidianul.ro
Foto: cotidianul.ro
Grănicerii moldoveni au informat verbal autorităţile române că toate vămile din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi au fost închise, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Iaşi. "Ni s-a comunicat doar verbal acest lucru, oficial nu ne-a venit nicio informare", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Iaşi, Vasilica Tătaru.

Vameşii moldoveni au anunţat de dimineaţă că punctul de trecere vamal Sculeni este închis începând cu ora 8.00, ei recomandând autorităţilor române să redirecţioneze traficul către alte vămi. Totuşi, nici prin alte puncte de trecere a frontierei nu era permis accesul, iar autorităţile moldovene nu au făcut niciun anunţ legat de această situaţie timp de mai multe ore. 

Vameşii români au fost informaţi de dimineaţă despre închiderea punctului de trecere Sculeni: "Grănicerii moldoveni ne-au informat verbal despre această măsură cu un sfert de oră înainte ca vama Sculeni să se închidă. Ne-au spus doar că sunt unele probleme în ţara lor".

Persoanele care doresc să intre în Republica Moldova urmau să fie redirecţionate către alte punct de trecere a frontierei, cu toate că şi acestea erau blocate.

Românii nu au putut intra în Republica Moldova nici prin punctul de trecere Albiţa, iar cetăţenii moldoveni au fost lăsaţi să treacă numai în urma unor controale riguroase. Oficial, punctul de trecere Albiţa nu fusese închis, dar numai câteva persoane au reuşit să intre în Republica Moldova, din această dimineaţă. Zeci de cetăţeni români şi moldoveni s-au întors, miercuri dimineaţă, din Vama Leuşeni, deoarece nu li s-a permis accesul în Republica Moldova, pe motiv că s-au defectat calculatoarele în vamă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţie de Frontieră (IJPF) Vaslui, subcomisar Manuel Nacu, a declarat că, în ultimele ore, peste 50 de cetăţeni români au fost opriţi din drum, la Vama Leuşeni, iar de dimineaţă au început să se întoarcă şi cetăţenii moldoveni.

Lucrătorii de la Vama Leuşeni nu au permis accesul cetăţenilor români pe motiv că prezenţa acestora nu se justifică pe teritoriul Republicii Moldova sau că nu deţin invitaţii oficiale.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?