Vâlcov a dat din nou peste cap Bursa, cea mai mare scădere de la începutul anului

14 Ianuarie 2019

Zi neagră la Bursa de Valori Bucureşti. Indicele principal BET a încheiat ziua cu o scădere de peste 4%, cea mai mare scădere de la începutul anului, iar titlurile Banca Transilvania şi BRD au înregistrat printre cele mai mari scăderi.

Titlurile Banca Transilvania au scăzut cu 9,58%, în timp ce BRD a avut o scădere de 6%. , au înregistrat printre cele mai mari scăderi. Scăderile au apărut în contextul în care Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, a precizat că taxa pe activele bancare ar urma să fie calculată şi plătită trimestrial, nu anual.

În aceste condiţii, băncile locale ar urma să plătească în contul taxei pe active circa 5 miliarde de lei în 2019, potrivit calculelor zf.ro.

Valoarea medie a ROBOR în ultimele trei luni din 2018 este de 3,17%, nivel care corespunde unei taxe pe activele bancare de 0,3%. Cum taxa se aplică trimestrial, rezultă că rata anuală a taxei este de 1,2%.

Iniţial, băncile au interpretat că taxa se calculează anual şi se virează trimestrial.Mai multe detalii pe Realitatea Financiară

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?