Va recunoaște Trump anexarea Crimeei? Anunțul neașteptat al Rusiei

2 Iulie 2018

Crimeea, anexată de Rusia în 2014, nu va constitui subiect de discuţie la summitul programat pe 16 iulie, la Helsinki, între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump, a avertizat luni Kremlinul, subliniind că peninsula este 'o parte inalienabilă a Rusiei', transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

'Preşedintele (Putin) a declarat-o de mai multe ori şi le-a explicat interlocutorilor săi: chestiunea Crimeii nu poate fi şi nu va fi niciodată pe agendă pentru că (peninsula) Crimeea este o parte inalienabilă a Rusiei', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

'Toate celelalte chestiuni pot fi discutate pentru a căuta posibile puncte de convergenţă', a adăugat Peskov.

Sâmbătă, Trump a lăsat să planeze îndoiala în privinţa poziţiei Statelor Unite faţă de problema Crimeii, neexcluzând în mod clar recunoaşterea anexării acesteia de către Rusia.

'Vom vedea', a răspuns Donald Trump, după care a adăugat: 'preşedintele (Barack) Obama este cel care a lăsat să se întâmple acest lucru'.

'Bineînţeles, există numeroase chestiuni între Moscova şi Washington în care poziţiile sunt diametral opuse', a menţionat Peskov în conferinţa de presă, dând asigurări că organizarea summitului demonstrează că 'voinţa politică' a celor doi lideri a permis 'depăşirea' acestor diferenţe.

Preşedintele Putin 'a subliniat întotdeauna că Rusia şi el însuşi sunt deschişi la dialog şi la căutarea unui compromis', a mai spus purtătorul de cuvânt.

În aceeaşi conferinţă de presă, Peskov a susţinut că imaginile cu ruşi celebrând victoria echipei lor la Cupa Mondială la fotbal sunt, în multe privinţe, comparabile cu felul în care a fost sărbătorită în Uniunea Sovietică victoria în Al Doilea Război Mondial.

'Dar, fireşte, în acest caz nu vorbim despre sărbătoriri după câştigarea unui război, acesta este sport', a adăugat Peskov.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?