Ursula von der Leyen i-a spus lui Iohannis că postul de comisar trebuie ocupat de o femeie

18 Octombrie 2019

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, la Bruxelles, că, la revenirea în țară de la summit-ul Uniunii Europene, se va implica în desemnarea comisarului european din partea României, având în vedere și rugămintea președintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a grăbi această procedură.

Președintele nu a creionat profilul persoanei care ar trebui desemnată de România, dar a precizat că aceasta trebuie să fie o femeie.

”Ne-am întâlnit, am discutat despre desemnarea comisarului, doamna von der Leyen e îngrijorată de situația care s-a creat, guvernul nu va nominaliza un comisar, avem o amânare de o lună de zile, nu din cauza României, situația e una complicată, sper să găsim soluții”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă e dispusă comisia să aștepte până România va nominaliza un alt comisar, președintele a răspuns că ”ar fi total nepotrivit și ar fi o eroare din partea României să se oprească demersul din cauza noastră”.

„Când revin în țară o să încep câteva discuții să căutăm soluții”, a anunțat Iohannis.Președintele nu a făcut profilul comisarului european desemnat, a spus doar că trebuie să fie „unul bun, dar e clar că avem nevoie de o persoană integră, care are cunoștințele necesare pentru a umple poziția de comisar european, o persoană care sigur ar reprezenta și România în Comisie într-un sens pozitiv. Avem oameni competenți”.

„Doamna von der Leyen a subliniat și la discuția pe care am avut-o că își dorește foarte mult ca România să desemneze o doamnă. Rugămintea a fost să accelerăm procedura”, a declarat Klaus Iohannis, precizând că nu s-a discutat despre nume, o astfel de dezbatere urmând a fi făcută la București.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Paine si circ in Romanica
18 Oct 17:32
Gata! Se stie!!! Babornita Macovei! Ce o mai tot invart asa de mult....
Răspunde
0 0
alex
18 Oct 14:58
Si chiar asta e rolul presedintelui Romaniei, sa execute intocmai ordinele de la Bruxelles ?!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?