Ungaria reacționează dur împotriva Guvernului de la București

11 Iulie 2019
Péter Szijjártó
Péter Szijjártó

Ungaria reacționează după comunicatul MAE român care acuza statul vecin că i-ar fi cerut Guvernului de la București să nu respecte deciziile justiției.

Ministrul ungar de externe i-a dat joi replica lui Teodor Meleșcanu. Oficialul de la Budapesta spune că declaraţia României îngreunează îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două țări.

"Într-un stat de drept care respectă valorile europene, nu sunt pedepsiţi cei care demonstrează paşnic la un cimitir, ci cei care îi atacă pe aceştia", a spus Péter Szijjártó.

Declarația vine după ce Teodor Meleșcanu a declarat că ministrul ungar a solicitat ignorarea deciziilor instanţelor judecătoreşti şi intervenţia statului român în justiţie.

MAE a emis miercuri un comunicat cu privire la întrevederea de marţi a ministrului ungar de externe şi al colegului său român, Teodor Meleşcanu.Întâlnirea a avut loc cu ocazia reuniunii informale a miniştrilor de externe din ţările Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), la lacul Štrba din Slovacia.

Partea română a scris în comunicat că Péter Szijjártó "a solicitat ignorarea deciziilor instanţelor judecătoreşti şi intervenţia statului român în justiţie", iar Teodor Meleşcanu a reamintit omologului său ungar că într-un stat democratic, cu stat de drept funcţional şi care respectă valorile europene şi, implicit, principiul separaţiei puterilor în stat, nu este acceptabilă o intervenţie a Guvernului în Justiţie.

Ca reacţie, Péter Szijjártó a spus: într-un stat de drept care respectă valorile europene, nu sunt pedepsiţi cei care demonstrează paşnic la un cimitir, ci cei care îi atacă pe aceştia.

Şeful diplomaţiei ungare a declarat, totodată, că este de datoria Parlamentului şi Guvernului României să facă tot ceea ce este posibil şi să creeze un cadru juridic adecvat pentru ca minorităţile să îşi poată exercita drepturile şi ca membrilor unei comunităţi etnice să nu li se aplice, în mod discriminatoriu, amenzi "în cuantumuri exorbitante", numai pentru folosirea simbolurilor proprii.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Tiganisme Boanghenesti
11 Jul 22:18
Boanghenii sa trimita INFRACTORUL marko attila inapoi ca sa raspunda justitiei si sa inteleaga ca Romania nu este stat al federatiei ruse ca huncaricistanul !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?