Ungaria, Grecia şi Portugalia au ridicat restricţiile de muncă pentru români, potrivit MAE

6 Ianuarie 2009
Foto: blogspot.com
Foto: blogspot.com
Începând cu data de 1 ianuarie 2009 Ungaria, Grecia şi Portugalia au decis să ridice restricţiile la libera circulaţie a forţei de muncă din România şi Bulgaria, anunţă marţi MAE român, care "salută cu deosebită satisfacţie decizia".

Cetăţenii români pot lucra astfel în Ungaria, Grecia şi Portugalia fără a deţine permis de lucru, în condiţii egale cu cetăţenii acestor state sau cu cetăţenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

"Deciziile anunţate recent se înscriu în spiritul principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, între care libera circulaţie a persoanelor ocupă un rol esenţial, ca o componentă importantă a creşterii economice şi a competitivităţii pe piaţa internă, şi reprezintă o expresie a calităţii deosebite a relaţiilor bilaterale ale României cu aceste state", se arată în comunicatul Ministerului de Externe.Atunci când România a intrat la 1 ianuarie 2007 în UE, 15 ţări au impus restricţii totale sau parţiale cetăţenilor români şi bulgari: Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Spania şi Ungaria. 

Belgia, Olanda, Irlanda, Germania şi Marea Britanie au anunţat deja că vor prelungi aceste restricţii pentru români, în timp ce Spania a anunţat că va ridica restricţiile.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?