Un vagon al Rapidului Bucureşti-Iaşi a deraiat, în judeţul Galaţi, încercând să evite impactul cu un alt tren

27 Septembrie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Un vagon al trenului Rapid 661 Bucureşti - Iaşi a deraiat, în judeţul Galaţi, în dreptul localităţii Berheci. Potrivit prefectului de Galaţi, Claudiu Brânzan, se pare că este vorba de o eroare umană şi asta pentru că, la 300 de metri de trenul care a avut accidentul, se mai afla oprit, pe aceeaşi linie, un alt tren.

"E posibil ca cineva să fi uitat să comute un macaz. La ora actuală, ştim că trenul a ieşit de pe linie. Un macaz nu a funcţionat cum trebuia", a spus prefectul de Galaţi, Claudiu Brânzan, asigurând, totodată, că nu sunt răniţi grav.

''Vagonul a sărit de pe şine la o frânare. Viteza trenului, în momentul deraierii vagonului, a fost mică. Nu ştim care sunt cauzele acestui accident. Din informaţiile pe care le am nu sunt persoane rănite. Circulaţia feroviară va reveni spre normal peste câteva ore'', a precizat Răzvan Stoica, director CFR Călători.

Unul dintre pasagerii trenului a declarat, la Realitatea TV, că trenul a frânat şi a deraiat pentru că a evitat impactul cu un alt tren care venea din faţă.

"Trenul Rapid 661 Bucureşti-Iaşi a depăşit un semnal şi, la o manevră de dat înapoi, a deraiat al treilea vagon. Practic, unul dintre cele două burghiuri a căzut de pe şină", a declarat, pentru NewsIn, directorul Regionalei Feroviare ieşene de Infrastructură, Sorin Flutur.În trenul Rapid se aflau 437 de pasageri. Două ambulanţe SMURD s-au deplasat la locul accidentului.

Trei vagoane ale trenului deraiat la Berheci au plecat, deja, spre Iaşi.

 

"Locomotiva trenului Rapid 661 Bucureşti-Iaşi a făcut manevre şi a legat trei vagoane, cu care a plecat spre Iaşi. Celelalte trei vagoane ale trenului vor fi tractate înapoi, până la Depoul CFR Tecuci", a declarat şeful Poliţiei Transporturi Feroviare din Galaţi, Petrică Hahui.

O comisie de anchetă din cadrul Ministerului Transporturilor va analiza cauzele accidentului. În urma deraierii, cinci trenuri au avut întârzieri de până la 60 de minute.

Cu o săptămână înainte, alte două trenuri au mai deraiat în România. Unul de persoane, altul de marfă.

Dacă aveţi imagini cu trenul deraiat în judeţul Galaţi le puteţi trimite AICI sau la adresa martorocular@realitatea.net.

Citeşte şi Un tren de călători a deraiat în judeţul Dolj. Circulaţia pe calea ferată a fost deviată

Un tren încărcat cu produse petroliere a deraiat la Boju, în judeţul Cluj - VEZI VIDEO

Galerie video

Brânzan: O posibilă cauză a accidentului
este un macaz care nu a funcţionat
Brânzan: O posibilă cauză a accidentului este un macaz care nu a funcţionat
Pasager: Trenul a încercat să evite impactul cu un alte tren care venea din faţă
Pasager: Trenul a încercat să evite impactul cu un alte tren care venea din faţă

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?