Un „Tonitza” și un „Pallady” au stabilit recordul licitației Artmark

20 Iunie 2015

Lucrarea "Puritate" semnată de Nicolae Tonitza a fost adjudecată, la licitația de vară a Artmark, la prețul de 60.000 de euro.

O altă lucrare de Tonitza, cumpărată la un preț ridicat la sesiunea Artmark de miercuri, care a avut vânzări totale de aproape 500.000 de euro, a fost "Trandafiri sălbatici". Tabloul a fost adjudecat la 13.000 de euro, transmite Agerpres.

Și operele semnate de Theodor Pallady au obținut sume ridicate. Astfel, "Natură statică cu flori, evantai și cariatidă" a fost adjudecată la 12.500 euro, iar "Vioară și note muzicale" la 60.000 euro — post-licitație.

Gheorghe Petrașcu a fost, de asemenea, în atenția publicului, operele sale — "Femeie cu umbrelă (Lucreția)" și "Natură statică cu cărți și evantai roșu" — obținând o valoare de peste 30.000 euro.

De remarcat au fost și cele două rezultate realizate de soții Georgeta Năpăruș și Octav Grigorescu. Artista s-a apropiat de recordul său de 12.000 euro cu opera "Calul troian" (adjudecată pentru 10.000 euro), iar artistul și-a stabilit un nou record de autor — 5.500 euro pentru "Oraș pe apă".Licitația de Vară a Artmark a adus vânzări totale de aproape 500.000 euro la o rată de adjudecare de aproximativ 80%.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?