Un tânăr de 24 de ani a primit, vineri seara, la Târgu Mureș, o inimă nouă

20 Aprilie 2019
Un tânăr de 24 de ani a primit, vineri seara, la Târgu Mureș, o inimă nouă
Un tânăr de 24 de ani a primit, vineri seara, la Târgu Mureș, o inimă nouă

La Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş, echipa de specialiști coordonată de acad.prof.univ.dr. Horațiu Suciu a efectuat, în această seară, al doilea transplant de cord din 2019.

Primitorul cordului transplantat este un tânăr de 24 de ani din Sălaj, aflat într-o stare avansată de insuficienţă cardiacă. Prelevarea s-a făcut la Spitalul din Baia Mare, fiind un cord foarte bun, de la un pacient în vârstă de 39 de ani.

Conform profesorului Horațiu Suciu, primitorul cordului se afla “într-o stare terminală practic, fiind internat de aproximativ de o săptămână, cu o afecţiune cardiacă ce a debutat brusc şi foarte grav, pentru că a dezvoltat fenomenul de insuficienţă cardiacă.”

Pacientul a avut trei internări într-un interval scurt de timp, în care a suferit o decompensare cardiacă, nereductibilă şi neresponsivă la tratamentul conservator, fapt care impunea o intervenţie de acest tip sau suport circulator mecanic.Doctorul Sorin Paşcan, şeful Secţiei ATI din cadrul IUBCvT Târgu Mureş, le-a mulțumit “colegilor din Baia Mare, în special doctorului Mureşan, care s-a ocupat de donator şi ne ajută şi pe noi foarte mult atunci când donatorul e îngrijit cum trebuie şi inima e de foarte bună calitate”.

Sursa: realitateademures.net

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
atunci când donatorul e îngrijit cum trebuie şi inima e de foarte bună calitate
20 Apr 11:11
bravo,mai aveti multe "ferme" de donatori?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?