Un senator, despre homosexuali: Să fie mulţumiţi că nu mai sunt prigoniţi de societate. Reacţia CNCD

21 Iulie 2016

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, critică declaraţiile senatorului Haralambie Vochiţoiu, potrivit căruia homosexualii ''ar trebui să fie mulţumiţi că nu mai sunt prigoniţi de societate'', spunând că reflectă o atitudine de Ev Mediu, scrie News.ro.

''Atitudini de genul <> sunt de Evul Mediu şi caracterizează nivelul de pregătire politică şi de respectare a drepturilor omului a celor care exprimă astfel de păreri.

Îi recomand domnului parlamentar să citească deciziile CEDO în cazul Italiei şi al Greciei, în care se arată foarte clar că în statele în care nu se recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex totuşi statul trebuie să adopte o legislaţie prin care protejează şi acordă drepturi civile cuplurilor de acelaşi sex.

Adică parteneriatul civil'', a declarat Asztalos Csaba. Preşedintele CNCD nu a făcut mai multe comentarii pe marginea declaraţiilor senatorului PMP spunând că nu vrea să se antepronunţe.

''Eu nu aş putea să calific această declaraţie pentru că m-aş antepronunţa în cazul în care o organizaţie sau un cetăţean ar depune plângere pe marginea acesteia. Dacă aş califica acum declaraţia ca depăşind limitele libertăţii de exprimare, m-aş antepronunţa'', a precizat Asztalos.El a făcut un apel la partide să nu politizeze subiectul revizuirii Constituţiei în privinţa redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

''Într-un an electoral, un astfel de subiect poate să constituie un element de manipulare şi ar fi foarte nefericit dacă procesul de revizuire a Constituţiei pe acest punct ar coincide un eventual referendum cu data alegerilor parlamentare. Sunt două subiecte diferite şi politicienii tind să exploateze elementul de homofobie din societatea românească'', a spus preşedintele CNCD.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?