Un protest a escaladat în violențe după ce un nou val de migranți a ajuns pe insula Chios din Grecia

27 Martie 2017

Insula grecească Chios a devenit căminul a mai multe de 1.700 de migranți proveniți din Siria, sau alte state musulmane. În ultimele două săptămâni, circa 500 de migranți au fost trimiși din Turcia, spre Grecia. 

Taberele din insula Chios, amenajate pentru numărul crescând de migranți, au devenit neîncăpătoare în ultima perioadă. Pe lângă cei 500 abia sosiți, dintre care cei mai mulți sunt femei și copii, unii sunt blocați de luni de zile, situația lor rămânând incertă, dar majoritatea nu dorește să fie returnată în Turcia. Aceștia se plâng că procesul legal de strămutare a lor către o țară din vestul Europei este foarte anevoios.  

Într-un interviu acordat postului BBC, Abdullah al-Kiem, unul dintre migranții proveniți din zonele de conflict ale Siriei, a declarat că, de când a sosit pe insula grecească, în data de 20 martie 2016, timp de un an nu a făcut decât să aștepte în van.

Tabăra pentru migranți din insula Chios este unul dintre cele cinci astfel de centre amenajate pe cinci insule din Marea Egee. În cursul week end-ului, aproximativ 300 dintre ei au participat la un protest, cerând soluționarea urgentă a statutului lor.

Migranții au rupt baricadele și s-au îndreptat către zona portului, menționează presa din Grecia. Aceștia au spart vitrinele magazinelor, iar 10 persoane au suferit răni superficiale, susține un oficial al poliției locale. Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?