Un nou deces de gripă A/H1N1 în ultimele zile

19 Decembrie 2009
Un nou deces de gripă A/H1N1 în ultimele 24 de ore
Un nou deces de gripă A/H1N1 în ultimele 24 de ore
FOTO: romaninuk.net

Totalul cazurilor înregistrate de la debutul pandemiei şi până în prezent este de 5.152. Cele mai multe îmbolnăviri noi au fost confirmate în Capitală (19), în judeţele Iaşi şi Călăraşi (câte şapte) şi în judeţele Galaţi şi Harghita (câte şase cazuri).

Un nou deces de gripa A/H1N1 a fost înregistrat în ultima zi, în România, numărul total ajungând astfel la 30, în timp ce bilanţul îmbolnăvirilor de gripă porcină a crescut, în acelaşi interval, cu 81 de cazuri, potrivit bilanţului de sâmbătă al Ministerului Sănătăţii.

Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat că majoritatea persoanelor cu A/H1N1 decedate în România aveau între 30 şi 44 de ani, iar rata naţională de mortalitate a ajuns la 0,52%.Grupa de vârstă cea mai afectată de forme de gripă uşoare este 15-29 ani, iar la grupa 45-59 de ani se înregistrează cele mai multe forme severe, au precizat reprezentanţii ministerului.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a atras atenţia că, la pacienţii cu A/H1N1, decesul poate surveni în doar 48 de ore, ca urmare a unei infecţii respiratorii severe (Acute respiratory distress syndrome - ARDS).

Secretarul de stat a mai anunţat că persoanele care fac pare din grupele de risc şi refuză vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 îşi vor plăti tratamentul în cazul în care se vor îmbolnăvi, la fel ca şi personalul medico-sanitar care refuză imunizarea.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?