Un lac magic, în inima Maramureşului. Turiştii NU îl cunosc mai deloc

7 Decembrie 2014

Când vezi în fotografii ochiul de apă de un albastru intens, te-ai gândi că privești un lac dintr-un spațiu mult mai exotic, poate din jungla mayașă din Mexic unde puțurile care se deschid în inima stâncilor lasă să se vadă o apă de un turcoaz aproape magic.

Dar Lacul Albastru se află în județul Maramureș, lângă Baia Sprie, și abia acum începe să fie descoperit de către turiști, de când o echipă de voluntari harnici i-au sporit frumusețea prin grija lor pentru curățenie.

Înconjurat de o pădure de gorun și de câteva exemplare de pin, Lacul Albastru s-a format printr-o combinație întâmplătoare a două acțiuni: una umană, cealaltă naturală.

În perioada interbelică, pe locul lacului era o galerie de mină în care s-a acumulat apă de ploaie.

În cele din urmă, galeria s-a prăbușit prin anii 1919-1920, formând o mică depresiune plină cu apă. Deoarece este bogată în compuși sulfuroși din vechile excavații miniere, apa adunată în lac are o culoare verde-albastră foarte intensă. Din cauza compușilor sulfuroși, în lac nu trăieşte nicio vietate, însă apa ...Continuarea articolului şi mai multe imagini, la acest link.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ionita pintea
08 Dec 06:35
Nu santeti informati deloc,am fost la 1 seotembrie 2014 acolo si nu mai e albastru demult,daca doriti poze sa va convinge ti?Deci va rog ...in viitor mai informati...
Răspunde
0 0
Daniel Todea
07 Dec 22:36
Cunosc acest lac și această zonă din 1989. Sș dori să merg acolo . E un loc superb,merită să-l vizitați !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?