Un jaguar a fost fotografiat pentru prima oară în centrul Mexicului

12 Februarie 2009
Foto: Octavio Monroy-Vilchis et al / SINC
Foto: Octavio Monroy-Vilchis et al / SINC
Oamenii de ştiinţă au reuşit să fotografieze pentru prima oară un jaguar sălbatic în centrul Mexicului, drept rezultat al eforturilor de cercetare ale Universităţii Autonome a Statului Mexic (UAEM) şi ale Universităţii din Alicante.

Observarea jaguarului are extrem de importantă pentru conservare, aratând că marile feline încă mai există în centrul Mexicului, în ciuda vânării excesive, distrugerii habitatului şi reducerii hranei.

"Am obţinut trei fotografii ale unui mascul, şi zece ale unor mostre de excremente care au fost atribuite jaguarului", a declarat Octavio Monroy-Vilchis, cercetător la UAEM şi principalul autor al studiului.
"Fotografiile furnizează informaţii despre noi locuri unde ar putea exista jaguarii şi ne permit să deducem că zona unde a fost zărit animalul ar putea fi un coridor ce leagă populaţiile de jaguari", a mai spus Monroy-Vilchis.

Fotografiile au fost realizare în bazinul Rio Balsas, o zonă declarată de Wildlife Conservation Society drept "zonă prioritară pentru verificarea prezenţei jaguarilor".

"Lipsa dovezilor subliniază faptul că prezenţa jaguarului în zonă este sporadică", a mai spus cercetătorul.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?