Un important lider liberal vorbește despre completurile de 5 judecători

7 Noiembrie 2018
Alina Gorghiu, atac la Dragnea si Dancu
Alina Gorghiu, atac la Dragnea si Dancu

Alina Gorghiu afirmă că prin decizia CCR privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători nu ar trebui să existe nicio consecinţă pentru ceea ce s-a întâmplat până în prezent.

"Este limpede că din punctul de vedere al plenului CCR completurile de cinci sunt nelegal constituite, dar nu există nicio consecinţă pentru ceea ce s-a întâmplat teoretic până acum sau nu ar trebui să existe. (...) În mod cert se vor constitui în mod legal de la această decizie a CCR încolo completurile de cinci", a declarat Gorghiu pentru Agerpres.

Întrebată dacă decizia CCR ar putea avea consecinţe în cazul dosarului preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, ea a răspuns că nu vede niciun fel de consecinţă."Cu privire la (...) dosarul domnului Dragnea, nu văd niciun fel de consecinţă, pentru că domnia sa a fost condamnat în primă instanţă de completul de trei judecători de la Înalta Curte, dosarul domniei sale se află în apel la completul de cinci judecători. În funcţie de calea de urmat pe care o identifică CCR sau de sugestiile pe care le face CCR, cel mult se poate ajunge la tragerea la sorţi a unui complet în cazul dosarului domnului Dragnea şi a altor dosare aflate pe rolul completurilor de cinci sau la sorţi se poate trage chiar acelaşi complet. Nu văd niciun fel de problemă din acest lucru", a spus Alina Gorghiu.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Complete neconstituționale la ICCJ ?Sau sunt ale Monique ?
07 Nov 17:58
Eu nu sunt un jurist prea mare,cum are PNL,dar simpt că ceva e funciar in neordine.De ce demnitarii se judecă intr-un singur g r a d de jurisdictie?Completele de la ICCJ sunt din aceeasi instanta egală în grad cu ea însăși.Dacă mai adaogi un judecător doi,și aia cu sarcini,nu faci decât un complet neconstituțional/ nu zic securistic/ ca ,prin asta nu ridici gradul instantei.Deci judecati demnitarii ca si cum m-ați judeca pe mine ,un Gâgă ,cu o singură calitatea ,de dublu cetățean ,român si cetățean UE/deci pot fi batjocorit si de UE,nu ?/
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?