Un grup de cercetători de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş au creat un ghid virtual de nutriţie

14 Mai 2009
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Printr-un simplu click, programul medicilor arată ce putem mânca pentru a ne feri de anumite boli şi de kilogramele în plus. Softul conţine date exacte despre circa 14 mii de alimente.
Cercetătorii de la Universitatea de Medicina şi Farmacie din Târgu-Mureş au pus bazele programului de nutriţie în urmă cu aproape 6 ani. Ei susţin că foarte multe boli sunt cauzate de faptul că nu ştim să mâncăm sănătos. Acum printr-un simplu click, programul ne va spune ce să mâncăm pentru a ne feri de boli. Soft-ul va ajuta şi în curele de slăbire, pentru că va calcula cu precizie caloriile şi compoziţia chimică din orice aliment.

"O educaţie nutriţională îţi permite ca toată viaţa să-ţi controlezi alimentaţia, atât cantitativ cât şi calitativ să nu te trezeşti în situaţii în care eşti nevoit să faci cure disperate de slăbire. Cu atât mai mult cu cât aceste cure pot avea nişte consecinţe deosebit de grave", a afirmat unul dintre profesori.La realizarea acestui program muncesc 80 de informaticieni, iar softul cuprinde date dintr-un tratat internaţional de nutriţie şi peste 14.000 de alimente. În doar câteva luni vom putea introduce la cuvintele cheie bolile de care suferim, iar programul va căuta imediat meniurile indicate pentru noi. Programul va fi lansat în curând pe internet şi oricine va avea acces la el în mod gratuit.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?