Un gigant auto japonez recunoaște că a trucat testele de poluare

9 Iulie 2018

Nissan a recunoscut oficial luni că la o mare parte dintre uzinele japoneze au fost folosite metode improprii de control și inspecție a emisiilor poluante, scrie AFP.

Nissan nu a spus despre câte mașini este vorba, dar a admis că raporturile de inspecție au fost bazate pe valori eronate de măsurare.

Nissan a fost obligată de autorități în septembrie anul trecut să demareze o anchetă pentru a vedea cum a fost posibil ca persoane care nu dețineau certificare șă-i pună semnătura pe documente legate de testele de emisii. Ancheta internă a arătat că există și alte practici necorespunzătoare în unitățile de fabricație ale companiei.

Practic, măsurătorile legate de emisiile de gaze de eșapament și testele de economie de carburant nu au fost efectuate conform cu protocul agreat de companie.

Grupul nipon promite că pe viitor va lua măsuri, astfel încât să nu se mai repete aceste lucruri.

Acțiunile Nissan au scăzut cu 4,5% când compania a anunțat că va da declarații despre emisii, potrivit Hotnews.ro.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?