Un deputat vrea ca avioanele să ocolească un oraș din România

17 Septembrie 2019

Deputatul Adrian Dohotaru a anunțat că a cerut ministrului Transporturilor și ROMATSA ca avioanele să nu mai zboare peste orașul Cluj-Napoca. El consideră că zgomotul generat de zborurile de zi şi noapte conduce la scăderea calităţii vieţii, la tulburări psihice şi medicale.

Deputatul de Cluj Adrian Dohotaru dorește modificarea culoarului de zbor și a anunțat că a transmis o cerere Ministerului Transporturilor.

„Am făcut această adresă, până la urmă, şi la presiunea a sute de clujeni, pentru că s-a făcut şi un sondaj pe un grup local de Facebook şi erau sute de clujeni care au declarat că sunt deranjaţi. Deranjul fonic şi poluarea cu kerosen afectează câteva zeci de mii de locuitori. Aeroportul este poziţionat în aşa fel, şi culoarele de zbor, încât străbat tot oraşul, iar bineînţeles, cartierele de lângă aeroport sunt cele mai afectate”, a spus deputatul Dohotaru, potrivit Mediafax.

Deputatul a postat şi pe pagina sa de Facebook un text în care prezintă motivele pentru care a cerut ca ROMATSA să schimbe culoarul de zbor astfel încât să ocolească oraşul.

„Clujul nu e un câmp de cartofi ca să-l survoleze avioanele zi-noapte, între 400 şi 500 de zboruri săptămânal! Zborurile de noapte depăşesc considerabil limita legală de 40 de decibeli şi ne afectează somnul, care conduce la rândul său la stres, probleme de concentrare, iritare, scădere a performanţei şi productivităţii la muncă”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.De asemenea, Adrian Dohotaru scrie că cei mai prejudiciaţi sunt locuitorii din cartierele aflate în apropierea aeroportului, dar zgomotul se aude şi în cealaltă parte a oraşului.

„Clujenii cei mai prejudiciaţi sunt cei din Someşeni, cartierul Între Lacuri, Mărăşti şi Gheorgheni, dar chiar şi eu, care locuiesc în Mănăştur, în celălalt capăt al oraşului, aud din pat, la 6 dimineaţa avioanele cum decolează şi aterizează. Îmi închipui cât de dificil trebuie să fie pentru clujenii din estul oraşului. Şi nu trebuie să îmi închipui, mai multe cunoştinţe s-au plâns în mod repetat de poluarea fonică, dar şi cu kerosen. Le dau dreptate! Cum sunt iniţiator al unei campanii pentru realizarea celui mai mare spaţiu verde public din Cluj, Parcul Est, al doilea parc natural urban după Delta Văcăreşti, nu rareori mi s-a întâmplat ca la tururile ghidate să urlăm ca să ne auzim între noi când se apropie avioanele”, a mai scris deputatul.

Nu în ultimul rând, parlamentarul atrage atenţia că cele mai multe accidente au loc la decolare şi aterizare şi „e doar o chestiune de timp până când se va produce prima defecţiune a unui avion deasupra oraşului”.

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
croc
18 Sep 09:36
HAHAHA. Mor de ras....avand din vedere ca pista este orientata 80 de grade / 260 grade, in aviatie se decoleaza si se aterizeaza intotdeuna contra vantului.....nu poti sa nu survolezi orasul. Pentru un deputat este fff greu sa priceapa aceste detalii. DACA PROSTIA AR DUREA...
Răspunde
0 0
cotoi
18 Sep 07:38
Deputat spuneti , nu dement nu mor caii cind vor ciinii , vrea sa se afirme si el cu ceva , stai nenicule in banca ta , ca aiurezi , dute la un doctor cit mai repede .
Răspunde
0 0
mihai voinea
17 Sep 21:21
cei care sint mindri ca sint romani m-au gonit din tara,adica mai intii m-au trimis in somaj si apoi..sint in Olanda ,locuiesc in Ijmuiden,foarte aproape de Amsterdam.il invit pe domnul Dohotaru aici sa vada ca nici un olandez sau strain nu este afectat de sutele de zboruri care survoleaza orasul IN FIECARE ZI ,nu saptamina ca la Cluj.asta este un moft cu stresul ,etc etc.asa ca lasa-ne domnule deputat .....
Răspunde
0 0
Vasile Baleanu
17 Sep 21:03
Aceeasi parere o au si locuitorii din jurul Heathrow Londra ; sunteti jalnici cu astfel de initiative ; ocupativa de tinerii si batranii Care au mai ramas pe acasa In loc sa creierati astfel de bazaconii
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?