Un analfabet a obţinut permisul auto pentru categoriile B, C şi E. VEZI VIDEO

11 Martie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Are 35 de ani, nu ştie să scrie, nici să citească. Dar a trecut cu brio examenul de obţinere a permisului de conducere pentru categoriile B, C şi E. Poliţia Rutieră l-a depistat pe Ion în trafic, în Argeş, în aprilie 2008, chiar înainte de declanşarea scandalului permiselor. Acum Ion este cercetat de Direcţia Generală Anticorupţie şi urmează ca poliţiştii să ceară suspendarea permisului de conducere.

Şoferul, cu domiciliu în localitatea argeşeană Davideşti, a fost depistat de agenţii de circulaţie din Mioveni circulând în afara localităţii fără a avea rovinietă, iar la întocmirea procesului verbal au avut surpriza să constate că nu ştie să scrie. Şoferul a fost pus de agenţii de circulaţie să-şi scrie obiecţiile în rubrica specială de pe procesul verbal şi nu să se certe cu ei, fără succes, însă. Sursele citate au precizat că scrisul bărbatului aducea mai mult a căsuţe desenate decât a cuvinte.

Poliţiştii au anunţat Direcţia Generală Anticorupţie, iar bărbatul a fost chemat pentru a fi intervievat. "Nu numai că nu ştia să citească măcar cu degetul pe litere, dar nici măcar ce reprezintă semnele de circulaţie nu ştia şi, potrivit evidenţelor, bărbatul are permis de conducere categoriile B,C şi E din aprilie 2008. Este un adevărat pericol pe şosea. Mai mult, cară marfă cu un camion de mare tonaj la Bucureşti", au precizat sursele.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a cerut, în repetate rânduri, poliţiştilor de la rutieră ca atunci când întâlnesc persoane care nu ştiu să scrie sau să citească şi sunt la volan, să le supună unor verificări şi să ceară sprijinul ofiţerilor de la Direcţia Generală Anticorupţie.La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din Argeş au început, marţi, verificările în cazul celor 3.500 de dosare ale persoanelor bănuite că au obţinut fraudulos permisele de conducere. Controlul va continua şi  la şcolile de şoferi şi la unităţile medicale care au eliberat fişele posesorilor bănuiţi că au obţinut permisele fraudulos.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?