Încă un slujitor al „Thaliei”, actorul din „Oliver” a trecut Stix-ul, după interpretul lui Dracula

11 Iunie 2015

Actorul britanic Ron Moody, câștigător al remiului „Globul de Aur” în 1968, pentru rolul din celebrul musical „Oliver', a murit la vârsta de 91 de ani. Moody, care a fost nominalizat și la Oscar pentru interpretarea personajului Fagin din adaptarea cinematografică a romanului „Oliver Twist” al lui Charles Dickens, a murit în spital, joi, după o scurtă suferință.

„A adus bucurie familiei sale și în inimile multor iubitori ai teatrului și filmului. Îi vom duce dorul,” a spus văduva sa, Therese Blackbourn. „A cântat până la sfârșit” a mai spus ea despre cel care, în tinerețe,  dorea să devină economist și nu a luat meseria de actor în serios înainte de a se apropia de 30 de ani.

Ron Moody s-a născut la 8 ianuarie 1924, la Londra, în familia unor emigranți din estul Europei, și a studiat la London School of Economics. Și-a început activitatea artistică la sfârșitul anilor 1940, dar a devenit celebru abia în 1968, datorită peliculei „Oliver”, regizate de Carol Reed.

„Destinul a vrut să-l interpretez pe Fagin. A fost rolul vieții mele”, își amintea Moody într-un interviu pentru „The Guardian” în 2012. Mai întâi, actorul a jucat acest rol pe scenă, în montarea teatrală a musicalului „Oliver” al lui Lionel Bart. A interpretat rolul atât pe West End cât și pe Broadway, înainte de a apărea în filmul cu același nume.

În lunga sa carieră, Moody l-a mai interpretat pe „Căpitanul Hook” (de cinci ori!) și pe Uriah Heep, celebrul personaj din „David Copperfield”, după romanul aceluiași Charles Dickens. A mai deţinut rolul titular și în musicalul „Sherlock Holmes”.Iudaismul a fost o constantă a vieții sale, după cum a mărturisit mult mai târziu. Astfel, Moody a ezitat să participe la audițiile pentru din „Oliver”, întrucât considera că valul de antisemitism stârnit de personajul Fagin este „insuportabil”.

Ron Moody a fost burlac până la 60 de ani. În 1985, s-a căsătorit cu Therese și au crescut, împreună, nu mai puțin de șase copii.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?