ULTIMA ORĂ. Revine vechea taxă auto

1 Noiembrie 2018
Taxa auto revine sau nu?
Taxa auto revine sau nu?

Vechea taxă auto va fi reintrodusă de anul viitor, însă cu un alt ambalaj. Noua taxă va fi achitată de şoferi în funcţie de cât de poluantă este maşina, iar cel mai probabil scenariu este acela ca taxa să fie introdusă în impozitul anual pe care îl plătești pe mașină.

Prima variantă presupune introducerea unei componente de mediu în taxa achitată periodic la ITP, în timp ce a doua variantă prevede includerea acestei componente în impozitul datorat pentru miljloacele de transport, reiese dintr-un document analizat de Profit.ro.

În plus, noua taxă inspirată din practici ale altor state din Uniunea Europeană va fi raportată la veniturile medii. Asta înseamnă că taxa va crește concomitent cu veniturile populației, așa cum este cazul amenzilor, care sunt stabilite în funcție de salariul minim.

România a importat anul trecut peste o jumătate de milion de maşini second hand, dintre care mai mult de 70% sunt cu motorizare diesel poluantă.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Panduru
01 Nov 13:38
HUaaaaa!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?