UE vrea să înghețe fondurile europene în cazul țărilor membre care nu respectă statul de drept

16 Ianuarie 2019
UE vrea să înghețe fondurile europene în cazul țărilor membre care nu respectă statul de drept
UE vrea să înghețe fondurile europene în cazul țărilor membre care nu respectă statul de drept

Uniunea Europeana isi doreste, printr-un proiect de regulament privind protectia bugetului UE, sa limiteze sau chiar sa inghete finantarea in cazul tarilor membre in care exista deficiente generalizate in ceea ce priveste statul de drept.

In dezbaterea care a avut loc, miercuri seara, la Strasbourg, reprezentanti ai grupurilor politice si-au exprimat parerile asupra textului si si-au anuntat optiunile de vot.

Raportul referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consiliului a fost prezentat de Eider Gardiazabal Rubial (social-democrati) si Petri Sarvamaa (crestin-democrati).Comisarul Gunther Oettinger a spus: "Avem un program complet. In cazul fiecarui stat trebuie sa ne asiguram ca judecatorii, curtile de justitie sunt impartiale. Din punct de vedere al managementului banilor, sa fie eficient".

"Articolul 7 din Tratatul UE nu este o chestiune de sanctionare, ci una de protejare a banilor Uniunii Europene. Trebuie sa avem un mecanism cu masuri potrivite care va sanctiona deficientele generalizate in ceea ce priveste statul de drept in statele membre. Trebuie sa fie proportional cu gravitatea abaterii. Masurile trebuie aplicate responsabil, sa nu se resfranga asupra cercetatorilor ori studentilor, intre altii", a mai declarat Oettinger, citat de ziare.com.

El a asigurat ca, in ceea ce priveste aplicarea acestui regulament, vor fi primite informatii de la Curtea Europeana si alte institutii europene.

Legat de modul de implementare, comisarul a mai spus ca Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene vor discuta pe aceasta tema. "Totul trebuie sa fie limpede, sa nu existe zone gri. Trebuie sa existe si flexibilitate, pentru a avea instrumente pentru situatii neprevazute. Mecanismul statului de drept este o piatra de hotar pentru planul financiar 2021 - 2027", a conchis comisarul.
Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jean Carlos
18 Jan 04:46
Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail. com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail. com sau Whatsapp +16234044993
Răspunde
0 0
johnneil
17 Jan 09:16
Romania si asa nu au treaba cu aceste fonduri. Nici nu vor sa auda de ele.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?