UE avertizează că nu toţi producătorii auto vor supravieţui crizei economice

16 Ianuarie 2009
Foto: goldenstateauto.com
Foto: goldenstateauto.com
Perspectiva asupra industriei auto europene este "brutală" şi nu există garanţii că toţi producătorii auto principali din Europa vor supravieţui recesiunii, a declarat vineri comisarul european pentru industrie, Guenter Verheugen.
"Perspectiva asupra industriei este cel puţin brutală. Vânzările auto au scăzut dramatic, mai ales în ultimul trimestru din 2008, când acestea s-au redus cu peste 20% şi aşteptăm o altă scădere cu 20% în 2009, ce va afecta milioane de angajaţi din industrie", a declarat Verheugen, într-un interviu acordat postului de radio BBC.

La baza acestei probleme stă o combinaţie între criza cererii pe termen scurt, din cauza scăderii încrederii consumatorilor şi producţia prea mare pe piaţa de profil din Europa, a adăugat acesta.Vânzările de autoturisme personale au scăzut cu 7,8% în 2008, marcând cel mai abrupt declin din ultimii 15, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), relevate săptămâna aceasta.

Miniştrii afacerillor din statele membre ale Uniunii Europene s-au întrunit vineri cu Verheugen la Bruxelles pentru a discuta despre măsurile ce trebuie implementate pentru ajutorarea indutriei auto, afectată sever de criza creditelor şi de scăderea cheltuielilor consumatorilor.

Joi, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat că va acorda ajutoare substanţiale industriei auto. În Marea Britanie, producătorul de automobile de lux Jaguar Land Rover a cerut ajutor din partea guvernului, pentru a face faţă situaţiei de pe piaţă.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?